Κατανομη κοινοχρηστων χωρων στους συνδυασμους και καθορισμος του τροπου χρησης

Με μοναδικό θέμα στη ημερήσια διάταξή του, αυτό της επικύρωσης του πρακτικού που καθόριζε τον τρόπο διεξαγωγής της προεκλογική εκστρατείας, συνεδρίασε χθες το Δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, από το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Επίσης, εγκρίθηκαν δύο θέματα που συζητήθηκαν προ ημερησίας διατάξεως. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω θέματα αφορούν το πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας με τη Βουλγαρία για την καταγραφή κοινών πολιτιστικών στοιχείων και την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών μέσα στην πόλη.

Παρουσία των επικεφαλής των συνδυασμών ή των εκπροσώπων τους πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με σκοπό την κατανομή των κοινόχρηστων χώρων στους συνδυασμούς των υποψηφίων και καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε ως κύριο θέμα η επικύρωση του πρακτικού, το οποίο είχε συμφωνηθεί μεταξύ όλων των παρατάξεων των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και το οποίο καθόριζε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η προεκλογική εκστρατεία.

Μπήκαν κάποιοι κανόνες, όπως είχαμε πει και την προηγούμενη φορά, με τους οποίους θα διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας και καθορίστηκε ένα σαφές πρόγραμμα ημερομηνιών, στις οποίες κάθε παράταξη θα έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση των κοινόχρηστων χώρων για αφισοκόλληση»,
δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Κομοτηνής Παύλος Δαμιανίδης.

Κατά την σύσκεψη ομόφωνα συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

1. Θα τοποθετηθεί στην Κεντρική Πλατεία εξέδρα από το Δήμο Κομοτηνής από 1/10/2006 έως 13/10/2006, η οποία θα είναι διαθέσιμη σ’ όλους τους συνδυασμούς, για την πραγματοποίηση των κεντρικών προεκλογικών τους εκδηλώσεων.

2. Θα τοποθετηθούν στην Κεντρική Πλατεία πλαίσια από το Δήμο Κομοτηνής για την προβολή των συνδυασμών. Σε κάθε συνδυασμό θα διατεθούν 2 πλαίσια.

3. Επιτρέπεται η τοποθέτηση πλαισίων (ταμπλό) διαστάσεων 2 Χ 1 μ. από τους συνδυασμούς σε ανοιχτούς χώρους (εκτός κεντρικής πλατείας, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων) μέχρι το μέγιστο αριθμό των 20 πλαισίων ανά συνδυασμό.

4. Απαγορεύεται η τοποθέτηση αεροπανό σε όλους τους χώρους.

5. Απαγορεύεται η χρήση διαφημιστικών τρυκ και η μαζική ρίψη τους.

6. Το πρόγραμμα χρήσης των χώρων προβολής (αφίσες) για τους συνδυασμούς καθορίζεται ως εξής:

Περίοδος Δημοτική Παράταξη Νομαρχιακή Παράταξη

13/9 – 14/9 Λαϊκός Νομαρχιακός Συναγερμός Θράκης

15/9 – 17/9 Νέα Εποχή Συνασπισμός Πολιτών Ροδόπης-Έβρου

18/9 – 20/9 Αναγέννηση Κομοτηνής Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία

21/9 – 23/9 Σύγχρονη Πόλη Συνεργασία για τον τόπο μας

24/9 – 26/9 Νέα Πορεία Κοινωνική Συμμαχία

27/9 – 30/9 Λαϊκός Νομαρχιακός Συναγερμός Θράκης

1/10 – 3/10 Νέα Εποχή Συνασπισμός Πολιτών Ροδόπης-Έβρου

4/10 – 6/10 Αναγέννηση Κομοτηνής Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία

7/10 – 9/10 Σύγχρονη Πόλη Συνεργασία για τον τόπο μας

10/10 – 12/10 Νέα Πορεία Κοινωνική Συμμαχία

13/10 Όλοι οι συνδυασμοί

7. Κατ’ εξαίρεση του παραπάνω προγράμματος επιτρέπεται στους συνδυασμούς η χρήση για προβολή, της Κεντρικής Πλατείας και των πρώτων όμορων δρόμων πέριξ αυτής κατά τις ημέρες των εγκαινίων των εκλογικών τους κέντρων και των κεντρικών τους ομιλιών.

Αυτό που κυριάρχησε στη χθεσινή συζήτηση ήταν η πρόταση όλων να διατηρηθεί η πόλη όσο το δυνατόν πιο καθαρή. Δηλαδή να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία της πόλης και στην καθαριότητα από την αφισοκόλληση, με σεβασμό προς τους κοινόχρηστους χώρους. «Βέβαια να γίνει όλη η προεκλογική εκστρατεία σε κλίμα συναίνεσης και κατανόησης και να εκλείψουν φαινόμενα καταγγελιών που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από συγκεκριμένο συνδυασμό, ο οποίος διαταράσσει το κλίμα, δηλαδή είναι εκτός κλίματος της εποχής και του τρόπου λειτουργίας της δημοκρατίας προεκλογικά».

Δύο θέματα προ ημερησίας διατάξεως

Επίσης, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν δύο θέματα που συζητήθηκαν προ ημερησίας διατάξεως. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω θέματα αφορούν το πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας με τη Βουλγαρία για την καταγραφή κοινών πολιτιστικών στοιχείων και την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών μέσα στην πόλη. «Εγκρίθηκε η υλοποίηση δυο δράσεων, εκ των οποίων η μια δράση είναι από το Πρόγραμμα INTERREG και η άλλη δράση από την «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Η πρώτη δράση αφορά ένα πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας με τη Βουλγαρία για την καταγραφή κοινών πολιτιστικών στοιχείων που είναι πολλά στις δυο περιοχές, με έμφαση στα θρησκευτικά στοιχεία.

Το άλλο πρόγραμμα έχει να κάνει με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών μέσα στην πόλη, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», ανέφερε ο κ. Δαμιανίδης.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.