«Στην Αθηνα υπαρχει η αποψη οτι σταματαει το Αιγαιο στη Λημνο»

Παρόλο που οι τοπικοί φορείς σε επίπεδο δήμου, νομαρχίας και υπερνομαρχίας αγωνιούν και καταβάλλουν προσπάθειες για την τουριστική προβολή και την αναπτυξιακή πορεία της Σαμοθράκης, το κεντρικό κράτος δημιουργεί προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ήδη υπάρχει τουριστική κίνηση. Τα δρομολόγια με το δελφίνι δεν έχουν δρομολογηθεί και δεν γνωρίζουμε πότε και αν αυτό θα γίνει, ενώ η γραμμή που συνδέει τη Σαμοθράκη με τη Μυτιλήνη δεν εκτελείται.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Γιώργος Χανός καταβάλλει προσπάθειες για να διατηρηθούν τα δρομολόγια και μπροστά στις καθυστερήσεις του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας δηλώνει καθαρά «στην Αθήνα υπάρχει η άποψη ότι σταματάει το Αιγαίο στη Λήμνο», μια και έχει κοπεί η επιδοτούμενη γραμμή από το Λαύριο μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης εξήγησε ότι φέτος η σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης θα γίνεται με το «Νόνα – Μαίρη», ένα πλοίο καλών προδιαγραφών. «Από τις αρχές Ιουλίου θα γίνονται δύο με τρία δρομολόγια την ημέρα. Για τρεις μέρες την εβδομάδα, θα υπάρχουν τρία δρομολόγια και για τις υπόλοιπες από δύο. Το πλοίο έχει μεγάλη χωρητικότητα οπότε δε θα υπάρχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του κοινού. Είναι μια θετική εξέλιξη» σχολίασε. Το «ΣΑΟΣ» έπεσε «θύμα» της απόφασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να σταματήσει την επιδοτούμενη γραμμή που έφτανε μέχρι την Αλεξανδρούπολη. «Έχουν κοπεί οι επιδοτούμενες γραμμές από τη Λήμνο, επομένως θέτουμε το ερώτημα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας γιατί δεν επιδοτεί τη γραμμή από το Λαύριο μέχρι την Αλεξανδρούπολη και όλες οι επιδοτούμενες γραμμές σταματούν στη Λήμνο. Η Λήμνος έχει περισσότερες γραμμές από εμάς και δυστυχώς στην Αθήνα υπάρχει η άποψη ότι σταματάει το Αιγαίο στη Λήμνο.

Επίσης, η γραμμή που κάναμε πριν μερικά χρόνια Μυτιλήνη – Λήμνο – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη δεν εκτελείται προς το παρόν. Και σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνει παρέμβαση του υπουργείου».

Το δελφίνι είναι μια γρήγορη λύση για πολλούς επισκέπτες, όταν ο καιρός το επιτρέπει, μόνο που το εμπόδιο αυτή τη φορά προκλήθηκε από την ελληνική γραφειοκρατία. «Με το δελφίνι παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα. Ενώ είναι έτοιμο να δρομολογηθεί, υπάρχει η δέσμευση από το υπουργείο ότι για να δοθεί άδεια πρέπει να καλύπτει δρομολόγια όλο το χρόνο. Εμείς επιθυμούμε τη σύνδεση με τη Σαμοθράκη για όλο το χρόνο ή έστω να δοθεί η άδεια για κάποιους μήνες» μετέφερε ο κ. Χανός, σε μια προσπάθεια να μη χάσει η Σαμοθράκη το δελφίνι.

Ο κ. Χανός επιχειρεί να λυθεί το θέμα μέσω υπουργείου αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα, αν και κάθε χρόνο γύρω στα τέλη του Μάη το δελφίνι ξεκινούσε τα δρομολόγιά του από και προς τη Σαμοθράκη.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.