Ναι, στη συνεχιση της λειτουργιας του ΔΗΚΚΙ
Την πραγματοποίηση έκτακτου συνεδρίου στις 30 Οκτωβρίου με μοναδικό θέμα τη μη συνέχιση της λειτουργίας του ΔΗΚΚΙ αποφάσισε η ΚΠΕ του Κινήματος. Με ανακοίνωσή της προχθές η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ στο Νομό Ροδόπης έκανε γνωστή την απόφασή της για συνέχεια της λειτουργίας του κόμματος, απόφαση την οποία θα καταθέσει και στο συνέδριο.
«Ομόφωνα αποφασίστηκε στην έκτακτη σύγκλιση της Νομαρχιακής Επιτροπής της 9 Σεπτέμβρη, την οποία πήρα την πρωτοβουλία και συγκάλεσα σαν γραμματέας της, η συνέχιση του κόμματος και η καταψήφιση της πρότασης του Προέδρου του Κινήματος κ. Τσοβόλα. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκαν διάφορα θέματα της καθημερινότητας και φυσικά οι εξελίξεις στο ΔΗΚΚΙ που δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα μέλη μας. Καταλήξαμε ομόφωνα ότι πρέπει να συνεχισθεί η λειτουργία του ΔΗΚΚΙ, γιατί οι θέσεις μας και οι απόψεις μας δεν άλλαξαν και δεν μπορεί να πει κανείς ότι με τη διάλυση του κόμματος εμείς θα σταματήσουμε να σκεφτόμαστε, να υπάρχουμε και το πιο βασικό ότι θα σταματήσουμε να μετέχουμε στην επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ στο Νομό Ροδόπης κ. Μποτρότσος Γιώργος.
Στην ίδια απόφαση όπως λέει ο κ. Τσοβόλας έχουν καταλήξει και οι Νομαρχιακές Επιτροπές Έβρου και Καβάλας. Κατά τον κ. Μποτρότσο και οι άλλες Νομαρχιακές θα προβούν στην ίδια κίνηση, τη σύγκλιση δηλαδή έκτακτης σύγκλισης των Νομαρχιακών Επιτροπών, εφόσον έχει εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο του Κινήματος έκτακτο συνέδριο για τις 30 Οκτώβρη.
Ανταπαντώντας ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής στον ισχυρισμό του κ,. Τσοβόλα ότι για το ΔΗΚΚΙ αποφάσισε ο ελληνικός λαός τονίζει ότι «ο ελληνικός λαός αποφάσισε, αλλά γνωρίζουμε και πως ψηφίζει ο ελληνικός λαός και πόσο μας έχει αγαπήσει, εκτός τον ίδιο που εξακολουθεί να είναι μία προσωπικότητα, η οποία πλήρωσε τα λάθη των περασμένων ετών στον πολιτικό στίβο. Ο ελληνικός λαός έχει δεχθεί τις θέσεις και τις απόψεις μας ως σταθερές. Απλά είναι εγκλωβισμένος στο δικομματικό σύστημα και πιστεύω ότι αν σήμερα κάναμε ένα δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία θα ψήφιζε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του ΔΗΚΚΙ, άσχετα αν δεν μας ψήφισε στις τελευταίες εκλογές».
Όσον δε αφορά τον ισχυρισμό του κ. Τσοβόλα ότι ορισμένοι κρίνουν διαφορετικά αυτό που λέγεται πολιτική και εξυπηρετούν μη πολιτικούς σκοπούς ο κ. Μποντρότσος ζητά από τον Πρόεδρο του Κινήματος να ξεκαθαρίσει πρώτα απ’ όλα ο ίδιος τη θέση του. «Ας μας εξηγήσει και ξεκαθαρίσει ο κ. Τσοβόλας για το ποιοι εξυπηρετούν μη πολιτικούς σκοπούς. Τα σενάρια περί επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ, όπως και για υποψηφιότητά του στην προεδρία ας μας τα εξηγήσει ο ίδιος.
Όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με αυτό το οποίο λέγαμε πάντοτε ότι όλοι πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά και εμείς οι ίδιοι τώρα να κάνουμε πίσω. Δηλαδή αν κάποιος δεν συμμετέχει στη Βουλή ή δεν συμμετέχει σε κάποιο φορέα δεν πρέπει να έχει άποψη; Ανεξάρτητα με τη θέση που σου δίνει ο ελληνικός λαός και είναι σεβαστή, όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε πολιτικά , να συμμετέχουμε στα κοινά και όχι να σκεφτόμαστε μίζερα και να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους».
Ο κ. Μποτρότσος θεωρεί ότι στο συνέδριο θα αποφασισθεί η λειτουργία του κόμματος, αλλά και σε αντίθετη περίπτωση θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για τα πιστεύω του.
«Ο καθένας μας οφείλει να αγωνίζεται μέσα από ένα πολιτικό χώρο μέσα από τον οποίο έχεις τη δυνατότητα να εκφράζεις τις θέσεις σου και τις απόψεις σου και φυσικά αυτή η δυνατότητα είναι μεγαλύτερη όταν το κόμμα εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να αγωνίζομαι απ’ όπου και αν βρεθώ, είτε υπάρχει το ΔΗΚΚΙ είτε δεν υπάρχει.
Κατά τη γνώμη μου η συντριπτική πλειοψηφία των μελών θα αποφασίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του κόμματος. Αν κάποιος στο συνέδριο δεν θέλει τη συνέχιση της λειτουργίας του ας πάει στο σπίτι του.
Ας αφήσει τους υπόλοιπους να αγωνισθούν όπως ήξεραν όλα τα χρόνια. Δεν μπορεί η μειοψηφία να επιβάλλει στην πλειοψηφία την άποψή της».
Α.Π.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
