Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα ειναι το τριτο κομμα στη Βουλη
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Παρόγλου μιλά σήμερα στον ΠτΘ για τις θέσεις του κόμματός του ενόψει των εκλογών και ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του θέλει να αγκαλιάζει όλους τους έλληνες, ακόμα και ακροδεξιούς, χωρίς όμως να αμφισβητεί τη κοινοβουλευτική δημοκρατία και το πολίτευμα. Θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ελλάδα σήμερα είναι οι οικονομικοί μετανάστες και τονίζει ότι οι δουλειές θα πρέπει να δίνονται πρώτα στους έλληνες και μετά σε όλους τους άλλους.
ΠτΘ.:Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός παρουσιάζει το εξής παράδοξο. Το κόμμα σας στις δημοσκοπήσεις παίρνει περίπου 1,5% αλλά οι συγκεντρώσεις του είναι πολύ μεγάλες.
Γ.Π: Δυσαρμονία σαφώς υπάρχει, πλην όμως θα ήθελα να πω το εξής, ότι αυτές οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις δείχνουν ότι το ποσοστό μας είναι κατά πολύ υψηλότερο. Ευελπιστούμε σ΄ ένα διψήφιο νούμερο, το οποίο και θα πετύχουμε
ΠτΘ.: Το διψήφιο νούμερα για τα μικρά κόμματα είναι ένας φιλόδοξος στόχος. Έχετε μηνύματα από όλη την Ελλάδα ότι μπορείτε να μιλάτε για αυτό το ποσοστό;
Γ.Π.: Αυτό είναι δεδομένο, το ότι θα εκπροσωπηθεί το ΛΑΟΣ στην Βουλή είναι σίγουρο. Το μόνο που απομένει είναι να δουλέψουμε λίγο ακόμα, για να πετύχουμε αυτό το διψήφιο νούμερο. Ο αρχηγός το είπε καθαρά και ξάστερα, το ΛΑΟΣ θα είναι η τρίτη δύναμη στο Εθνικό Κοινοβούλιο που θα προκύψει.
ΠτΘ.:Το κόμμα σας κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές. Μιλήστε μας για τις αρχές του και τις προγραμματικές του θέσεις.
Γ.Π.: Καταρχήν είναι να ανατρέψουμε αυτό τον πόλο του δικομματισμού, να κάνουμε τις ρίξεις μας και τις ανατροπές μέσα από δύσκολους αγώνες αλλά καθόλου μα καθόλου ανυπέρβλητους. Και από εκεί και πέρα να κάνουμε μια Ελλάδα πραγματικά για τους Έλληνες. Σύνθημα μας είναι, «η Ελλάδα στους Έλληνες»!
ΠτΘ: Τι σημαίνει αυτό;
Γ.Π: Έχουμε αθρόα προσέλευση οικονομικών μεταναστών και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς είναι λαθρομετανάστες. Λοιπόν εγώ, θα ήθελα όλους αυτούς τους κυρίους όχι να τους εκδιώξω, αλλά να τους παρέχω εργασία όταν και εφόσον έχει ο Έλληνας δουλειά. Πρώτα εργασία στον έλληνα πολίτη και μετά στον ευρωπαίο πολίτη και τελευταία στο λαθρομετανάστη ή στον οικονομικό μετανάστη.
ΠτΘ.:Λέγεται όμως ότι τις δουλειές που κάνουν οι μετανάστες δεν τις κάνουν οι Έλληνες και ως εκ τούτου η ανεργία που υπάρχει οφείλεται σε άλλα γεγονότα και όχι στους μετανάστες. Διαφωνείτε;
Γ.Π.: Σαφώς ο Έλληνας ίσως να μην κάνει κάποιες δουλειές, ίσως να χρειάζεται τα κίνητρα για να δουλέψει και έχουμε τα μέσα και τους τρόπους να δοθούν αυτά τα κίνητρα προκειμένου να αφυπνιστεί ο Έλληνας και να ξεκινήσει να δουλεύει επιτέλους.
ΠτΘ.:Πώς αισθάνεστε όταν μιλώντας για το ΛΑΟΣ, το αποκαλούν ακροδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ.;
Γ.Π: Το κόμμα που υπηρετώ αυτή τη στιγμή δεν έχει να κάνει μόνο με την ακροδεξιά, όπως ισχυρίζεστε. Καλύπτει όλο το πολιτικό φάσμα του τόπου. Ξεκινάμε στα κοινωνικά μας θέματα με ιδέες αριστερών και φτάνουμε και σε κάποιες περιπτώσεις και αγγίζουμε λιγάκι και τα ακροδεξιά στοιχεία.
ΠτΘ.: Φυσικά όχι με την έννοια της μη αποδοχής του πλαισίου του δημοκρατικού πολιτεύματος;
Γ.Π.: Όχι, βέβαια, η δημοκρατία είναι δεδομένη.
ΠτΘ.:Τι κομίζει στην πολιτική ζωή της Ελλάδος ο κ. Καρατζαφέρης;
Γ.Π.: Να ξεκινήσουμε από το συνταξιοδοτικό; Εμείς λέμε να καταργηθούνε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, να ιδρυθεί ένα ταμείο το οποίο θα απονέμει ίση σύνταξη σε όλους τους Έλληνες, απόμαχους της εργασίας. Δε νομίζω ότι ο Έλληνας συνταξιούχος αγρότης έχει λιγότερες ανάγκες από έναν συνταξιούχο του Δημοσίου, οι ανάγκες είναι ίδιες. Δεν μπορεί λοιπόν ο ένας να παίρνει 1000 ή 2000 ευρώ σύνταξη και ο άλλος 150 ευρώ σύνταξη. Θέλουμε να κλείσει αυτή η ψαλίδα.
Επίσης, να καταργηθούν οι εισφορές των εργαζόμενων προς τον ασφαλιστικό τους φορέα. Αυτό είναι υποχρέωση του κράτους, να παράσχει στον κάθε Έλληνα πολίτη την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη και όχι μόνο, και την σύνταξή του ακόμα.
ΠτΘ.:Χωρίς να δημιουργηθεί κίνδυνος κατάρρευσης αυτών των ταμείων;
Γ.Π.: Από τη στιγμή που θα γίνει μια ορθολογική χρήση των οικονομικών αυτής της χώρας, πιστέψτε με ότι περισσεύουν πολλά χρήματα.
ΠτΘ.:Υπάρχει μία υπερφόρτωση κριτικής όσον αφορά τη διαφθορά και λέγεται ότι σε αυτή την περίπτωση ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημοκρατία. Εσείς το αισθάνεστε αυτό;
Γ.Π.: Όχι, κίνδυνος τέτοιος δεν υπάρχει αλίμονο, αλλά θα ήθελα να πω το εξής: βεβαίως υπάρχει η διαφθορά, δεν θα πρέπει να παταχθεί κάποτε ο διαφθορέας; Βεβαίως, υπάρχει η λοβιτούρα, όλα αυτά λοιπόν τα κακώς κείμενα που δρουν μέσα σε μια δημοκρατία, σ΄ ένα δημοκρατικό πολίτευμα θα πρέπει να απομονωθούν, είναι ξένα στοιχεία.
ΠτΘ.:Και πώς θα γίνει αυτό; Υπάρχει μαγική συνταγή;
Γ.Π.: Οι λύσεις που έχει ο κ. Καρατζαφέρης είναι αυτές που θα κάνουν τον Έλληνα συνειδητά να απέχει και από την λοβιτούρα και από την διαπλοκή και από την κατάχρηση.
ΠτΘ.: κ. Παρόγλου έχετε προνομιακές σχέσεις με την εκκλησία. Πιστεύετε ότι η εκκλησία πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στην πολιτική;
Γ.Π.: Όχι, βέβαια, η εκκλησία θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της έξω από την πολιτική αλλά θα μπορούσε να συμμετάσχει βεβαίως σε κάποια σχέδια που έχουμε στο ΛΑΟΣ. Να συμμετάσχει στην εκπαίδευση του Έλληνα πολίτη, δημιουργώντας το κράτος ανά μητρόπολη ένα πανεπιστήμιο όπου Πρύτανης θα είναι ο εκάστοτε δεσπότης της περιοχής…
ΠτΘ.: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ακολουθούν τη χριστιανική πίστη όπως η μειονότητα στη Θράκη. Αυτοί οι άνθρωποι πώς θα μπορούσαν υπό το ιδεολογικό πρίσμα του ΛΑΟΣ να είναι ομαλά ενταγμένοι στην ελληνική κοινωνία;
Γ.Π.: Ο Έλλην πολίτης έχει το δικαίωμα να πιστεύει αυτό που θέλει, δεν έχουμε τίποτα με τους αδελφούς μας μουσουλμάνους, εάν αυτοί έχουν κάποιο πρόβλημα είμαστε ανοικτοί να κάνουμε κάποιο διάλογο, να τα συζητήσουμε και να βρούμε τη χρυσή τομή. Όλοι είμαστε ίδιοι σ΄ αυτό τον τόπο, μας χωράει όλους αυτός ο τόπος.
ΠτΘ.:Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ποια είναι η άποψη του κόμματός σας;
Γ.Π.: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις όπως και να το κάνουμε είναι ένα αγκάθι που έχουμε στον κόρφο μας. Θα ήθελα να αλλάξει λιγάκι η εξωτερική πολιτική έναντι της Τουρκίας, να μην την παραχαϊδεύουμε να μην κάνουμε ό,τι θέλει η Τουρκία και δη οι ΗΠΑ, γι΄ αυτό το λόγο θα πρέπει να αλλάξει.
ΠτΘ.:Η παραδοσιακή δεξιά ήταν πάντοτε αμερικανόφιλη. Πώς τα τελευταία χρόνια έγινε αντιαμερικανική;
Γ.Π.: Βλέποντας τις συγκυρίες των καιρών μας, όρα Ίμια. Εκεί δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση να υποσταλλεί η ελληνική σημαία από έναν ελλαδικό χώρο, χάρη των Αμερικάνων. Γι΄ αυτό το λόγο και αλλάξαμε στάση.
ΠτΘ: Σας ευχαριστώ πολύ
Γ.Π.: Και εγώ σας ευχαριστώ
Δ.Δ.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
