Καθαρη εντολη της κοινωνιας στον Γιωργο Παπανδρεου

Υπέρ της ανάδειξης του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν με τη ψήφο τους, 8846 φίλοι και μέλη του κόμματος στο νομό Ροδόπης. Η συμμετοχή στην διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, που διεξήχθη την Κυριακή, ξεπέρασε τις προβλέψεις των τοπικών κομματικών παραγόντων, καθώς στις 18 κάλπες που στήθηκαν στην Κομοτηνή και στις υπόλοιπες έδρες των Δήμων και των κοινοτήτων του νομού, προσήλθαν συνολικά 8.868 πολίτες.

Η εμπιστοσύνη που επέδειξαν με την ψήφο τους χιλιάδες πολίτες της Ροδόπης θεωρείται ενδεικτική αφενός της μεγάλης αποδοχής του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος μέσω του δημιουργικού του έργου του από διάφορες κυβερνητικές θέσεις και των καινοτόμων πολιτικών πρωτοβουλιών που ανέπτυξε , καλλιέργησε ιδιαίτερες σχέσεις και δεσμούς με την περιοχή, αφετέρου της λαϊκής στήριξης για αλλαγές στο κόμμα όπως και στις σχέσεις κράτους-πολίτη.


Φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις τους, αξιολόγησαν ότι η καθιέρωση της εκλογής του Προέδρου από τη βάση, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα κατά το έκτακτο συνέδριο του κινήματος, είναι πράγματι μια «πρωτόγνωρη» διαδικασία που «κινείται στην σωστή κατεύθυνση» και θα έπρεπε να βρει «μιμητές» στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Κολακευτικά ήταν εξάλλου τα σχόλια των ιδίων, τόσο για το πρόσωπο του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ όσο και για τις προγραμματικές του θέσεις.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και κορυφώθηκε στις 7 μετά το απόγευμα σε όλα τα προκαθορισμένα σημεία των οικισμών. Σε κάποιους οικισμούς όπως για παράδειγμα, αυτός των Σαπών, τα ψηφοδέλτια εξαντλήθηκαν νωρίς το μεσημέρι και χρειάστηκε να επιστρατευτούν μέλη της νομαρχιακής οργάνωσης, ώστε να προμηθεύσουν τις εφορευτικές επιτροπές με νέα.

Οκτώ κάλπες τοποθετήθηκαν στο Δημαρχείο της Κομοτηνής όπου αμείωτη ήταν η προσέλευση πολιτών κάθε ηλικίας- μέχρι και 94 ετών- αλλά κι από όλες τις πληθυσμιακές ομάδες που ζουν στην περιοχή, από τις πρωινές ώρες έως το πέρας της διαδικασίας.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν αναφέρθηκαν ενώ άψογα λειτούργησε και το δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών που δημιουργήθηκε για την καταγραφή των ψηφισάντων, προκειμένου να αποφευχθούν οι διπλοψηφίες.

Για μεγάλο ενθουσιασμό και δυναμική συμμετοχή στη ψηφοφορία φίλων και μελών του κινήματος, έκανε λόγο ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Πετρίδης στις πρώτες δηλώσεις του. «Ο κόσμος προσέρχεται με πολύ μεγάλη διάθεση» τόνισε ο κ. Πετρίδης, ο οποίος προέβλεψε αρχικά ότι η συμμετοχή πολιτών, στην ψηφοφορία θα φτάσει τις 6000 με 7000. Ο ίδιος υπενθύμισε πως τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος στη Ροδόπη ανέρχονται περίπου σε 1400.

«Με την συμμετοχή της νεολαίας καθώς κι όλων των πολιτών, αποδεικνύεται σήμερα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο μπροστά από την κοινωνία και θα το δείξει και στις 7 του Μάρτη. Ο δρόμος είναι ανοικτός για τη νέα εποχή. Τολμήσαμε και νομίζω ότι θα δικαιωθούμε απόλυτα». Ήταν οι δηλώσεις του μέλους της Ν.Ε Ροδόπης κ. Γιώργου Μανανά κατά την εξέλιξη της διαδικασίας εκλογής του Γιώργου Παπανδρέου στην Προεδρία του κινήματος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ψήφισαν: 8868

Έγκυρα ψηφοδέλτια: 8853

Άκυρα: 15

Δήμος Κομοτηνής : 4500 ψηφίσαντες

Δήμος Μαρώνειας: 566 ψηφίσαντες

Δήμος Ν. Σιδηροχωρίου: 230 ψηφίσαντες

Δήμος Σαπών: 921 ψηφίσαντες

Δήμος Σώστη: 303 ψηφίσαντες

Δήμος Αρριανών: 372 ψηφίσαντες

Δήμος Φιλύρας: 702 ψηφίσαντες

Δήμος Ιάσμου και Κοινότητα Αμαξάδων: 622 ψηφίσαντες

Δήμος Αιγείρου 764 ψηφίσαντες

Κοινότητα Οργάνης: 148 ψηφίσαντες

Κοινότητα Κέχρου: 248 ψηφίσαντες

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.