Δηλωσεις γ.γ. της ΠΑΜ-Θ κ. Αρη Παπαδοπουλου για την ευρωπαικη προοπτικη της Τουρκιας Σε συναρτηση με την Ανατολικη Μακεδονια και Θρακη

Τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Σημίτη για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αξιολόγησε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΜ-Θ, κ. Άρης Παπαδόπουλος σε συνάρτηση με τις θετικές επιδράσεις αυτής σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τονίζοντας την αισιοδοξία του για μία σύγχρονη πολυπολιτισμική ευρωπαϊκή περιφέρεια.

«Γεγονός είναι ότι είμαστε μία ενδιαφέρουσα περιφέρεια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Στο παρελθόν ίσως αυτά τα χαρακτηριστικά, το να υπάρχουν διάφορες κοινωνικές ομάδες, πολιτισμοί, παραδόσεις και κουλτούρα να ήταν μειονέκτημα.

Όμως σήμερα, και κυρίως στο μέλλον στην Ε.Ε. με την ένταξη και άλλων Βαλκανικών χωρών, αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι πλεονέκτημα.

Υπάρχει ένας δυναμισμός, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη καλύτερα», δήλωσε ο κ. Άρης Παπαδόπουλος αξιολογώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πολυπολιτισμικότητας με διαφορετικούς πληθυσμούς, με ιστορικές και θρησκευτικές παραδόσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την προοπτική της στα πλαίσια της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, τα πρώτα δείγματα αυτού του δυναμισμού έχουν φανεί από την τελευταία εξαετία και στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα καλύτερες δυνατότητες για να αξιοποιήσουμε όλο το δυναμικό μας. «Να γίνει πλέον αυτή η περιφέρεια ένα πρότυπο μιας σύγχρονης, πολυπολιτισμικής περιφέρειας της Ε.Ε. Έχει όλες τις δυνατότητες, έχει όλο το ανθρώπινο δυναμικό, χριστιανούς και μουσουλμάνους, έχει τη γεωγραφική θέση. Οι Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα της θρησκείας τους, του πολιτισμού τους, θα κατέβουν σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πολυπολιτισμική περιφέρεια».

Μετά από μια τέτοια τοποθέτηση η ακόλουθη ερώτηση δεν μπορούσε παρά να είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και οι θετικές επιδράσεις στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ύστερα και από την σχετική δήλωση του πρωθυπουργού κ. Σημίτη.

«Η απόφαση του Ελσίνκι για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είναι μία κρίσιμη απόφαση. Καταρχήν, είναι όφελος για την Ευρώπη, για την Τουρκία και πάνω από όλα για τους λαούς.

Ιδιαίτερα για τη χώρα μας – και αυτό φάνηκε από την θέση που πήρε η Ελλάδα στο Ελσίνκι, όπως και στις μετέπειτα αποφάσεις της. Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας βοηθάει και το λαό της Τουρκίας, αλλά βοηθάει και την καλή συνεργασία, τη φιλία μεταξύ των δύο λαών και των δύο χωρών. Εξάλλου, και η τελευταία δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας μας, του κ. Σημίτη, κατά την συνάντηση που είχε ο κ. Σημίτης με τον προεδρεύοντα της Ε.Ε., τον Δανό πρωθυπουργό, δήλωσε ότι πρέπει να βρούμε «έναν καλό δρόμο, ο οποίος θα επιτρέψει στην Ε.Ε. να έχει μία εντονότερη συνεργασία με την Τουρκία και ταυτόχρονα να διευκολύνουμε το δρόμο της Τουρκίας, για να ακολουθήσει με ταχύτατους ρυθμούς την Ευρωπαϊκή προοπτική», πρόκειται για μια προχωρημένη τοποθέτηση, ειδικότερα σε σύγκριση με άλλους ηγέτες της Ε.Ε». «Δεν το συνηθίζουν ηγέτες άλλων χωρών. Φαίνεται ότι η Ελλάδα, η συγκεκριμένη κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να υπάρξει αυτή η διευκόλυνση της καλής συνεργασίας Ε.Ε. με την Τουρκία και ταυτόχρονα τη διευκόλυνση του δρόμου της Τουρκίας προς την ευρωπαϊκή προοπτική της», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος, στηρίζοντας και ο ίδιος την άποψη του πρωθυπουργού προς όφελος του δυναμικού και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.