Κουμπαραδες του Ταχυδρομικου Ταμιευτηριου για τους μαθητες του 5ου Δημοτικου Σχολειου

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για την αξία της αποταμίευσης δια στόματος του Διευθυντή του ΤΤ Κομοτηνής Γιάννη Τοπούζη - Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο της Κομοτηνής επισκέφθηκαν χθες το πρωί ο διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου της Κομοτηνής κ. Γιάννης Τοπούζης και η συνάδελφός του κ. Μαρούλα Μαυρίδου, για να διαδώσουν στους μικρούς μαθητές του το μήνυμα της αποταμίευσης.

Αφορμή για την επίσκεψη αυτή η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου και σηματοδοτεί την ευκαιρία για τα στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που έχει συνδέσει το όνομα και την λειτουργία του με τον πνεύμα της αποταμίευσης σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, σε όλη την Ελλάδα να διοργανώσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις με θέμα την αξία της αποταμίευσης σε δημοτικά σχολεία της εκάστοτε περιοχής.

Γιάννης Τοπούζης «Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι σε όλον τον κόσμο η Τράπεζα της αποταμίευσης»

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ο κ.Γιάννης Τοπούζης μίλησε στους μαθητές για την αξία της αποταμίευσης, την ιστορία του κουμπαρά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σύμβολο της αποταμίευσης στην Ελλάδα, που όπως τόνισε φέτος κλείνει τα 81 του χρόνια και στην συνέχεια μοίρασε με την βοήθεια της συναδέλφου του από έναν κουμπαρά σε όλους τους παρευρισκόμενους μαθητές και μαθήτριες.

«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι σε όλον τον κόσμο η Τράπεζα της αποταμίευσης» τόνισε ο κ. Τοπούζης για να επισημάνει πως αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις και ομιλίες λαμβάνουν  χώρα εδώ και χρόνια σε όλη την Ελλάδα με στόχο την καλλιέργεια της αποταμιευτικής συνείδησης στα παιδιά.

«Σήμερα το δίκτυο νέο ταχυδρομικό ταμιευτήριο που ανήκει στην Eurobank συνεχίζει αυτή την παράδοση και προωθεί τον θεσμό της αποταμίευσης που είναι η ουσιαστικότερη πηγή συγκέντρωσης των αποταμιεύσεων της ελληνικής κοινωνίας» συνέχισε ο ίδιος ευχόμενος τα επόμενα χρόνια η αποταμιευτική συνείδηση να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο στην ελληνική κοινωνία. Όπως τόνισε άλλωστε « η αποταμίευση ρέει στο DNA  των Ελλήνων, γεγονός που αποδεικνύεται από τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων ακόμα και σήμερα, εν μέσω μίας πρωτόγνωρης  οικονομικής και τραπεζικής κρίσης την οποία όλοι βιώνουμε».

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ.Τοπούζης κάλεσε τους μικρούς μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου να ζωγραφίσουν τον αγαπημένο τους κουμπαρά και να τις αποστείλουν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Κομοτηνής, καθώς δέκα ζωγραφιές σε όλη την Ελλάδα θα επιλεχθούν και θα βραβευθούν από το Ταμιευτήριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.