Προεκλογικη περιοδος και παλι στα επιμελητηρια

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης και υποψήφιος Πρόεδρος για την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Γιώργος Ξυλούρης, βρέθηκε το Σάββατο στην Κομοτηνή, και μίλησε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Ξυλούρης, καθήλωσε με την ομιλία του το ακροατήριο των επαγγελματιών και των βιοτεχνών της πόλης, καθώς και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, μιλώντας τους για τις προοπτικές του επιμελητηριακού θεσμού, τον νέο ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει και την παρέμβαση που θα πρέπει να έχει στα δρώμενα των επαγγελματικών χώρων που εκπροσωπούν.

Όπως είχε τονίσει και στη συνέντευξή του στον ΠτΘ, ο κ. Ξυλούρης, στόχος του είναι «η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας να απεξαρτηθεί από τις κομματικές ταμπέλες και να πνεύσει ένας άνεμος περιφερειακότητας στη λειτουργία της».

Στην ομιλία του επικαλέστηκε την ανανέωση που έχουν ανάγκη τα επιμελητήρια, στον τρόπο λειτουργίας τους.

«Είναι στιγμή επιβεβαίωσης για μένα από ένα μεγάλο αριθμό συναδέλφων που κρίνουν ότι μπορώ να λειτουργήσω ως συντονιστής μιας συνθετικής προσπάθειας ίσων και άξιων ανθρώπων, με κοινή αφετηρία και προορισμό την ανανέωση και την ισχυροποίηση του επιμελητηριακού θεσμού, που συμβολικά εκφράζεται με την υποψηφιότητά μου ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας», τόνισε ο κ. Ξυλούρης, θέλοντας να επισημάνει με αυτόν τον τρόπο την έλλειψη χαρακτηριστικών πολιτικής ιεραρχίας στο εγχείρημά του.

«Αν η μισή μου καρδιά, βρίσκεται στο επιμελητήριο Ηρακλείου, η άλλη μισή βρισκόταν πάντα σε όλα τα υπόλοιπα επιμελητήρια της χώρας, γιατί ο θεσμός είναι ένας και μοναδικός και μόνο η δύναμη της άποψής μας θα δημιουργήσει ένα δυναμικό, ισχυρό και άξιο λόγου κίνημα που θα φέρει στο προσκήνιο τη δημιουργική πλευρά του επιχειρηματικού πνεύματος που υπηρετεί», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Ξυλούρης.

Ο κ. Ξυλούρης, μίλησε «για την ανάγκη ισχυρών επιμελητηρίων και παραγόντων που θα είναι έτοιμοι να συζητήσουν και να διαλεχτούν για ένα θεσμό που θα είναι ισχυρό σημείο αναφοράς επιχειρήσεων και Πολιτείας, καταλύτης της επιχειρηματικότητας».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 27 Απριλίου και από την έκβασή τους, σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις θα κριθεί η δυνατότητα για την αποκέντρωση ή την παγίωση του σημερινού αθηνοκεντρικού συστήματος στη λειτουργία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Δάμων Δαμιανός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.