Το ΚΚΕ ΝΕ ΡΟΔΟΠΗΣ για το χρυσο
Την στιγμή που οι λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού στο Πέραμα, παίρνουν διαστάσεις έρχεται η κυβέρνηση δια στόματος κ. Υφυπουργού Ανάπτυξης να δηλώσει μέσα στη Βουλή (σε απάντηση σχετικής επερώτησης του ΚΚΕ) ότι η συγκεκριμένη επένδυση με τη νέα μέθοδο είναι «αθώα» για το περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων και πως θα συμβάλλει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής.
Έπεσε λοιπόν και το «τελευταίο φύλλο συκής» της κυβερνητικής πολιτικής. Έγινε καθαρό και στον πιο ένθερμο υποστηρικτή της ότι τάχθηκε με το μέρος της εταιρείας. Θυσιάζοντας τη ζωή και το μέλλον της περιοχής και των κατοίκων της.
Η προσπάθειά της να πείσει ότι υπερασπίζεται το περιβάλλον, με την αλλαγή μεθόδων εξόρυξης και της συγκρότησης ελεγκτικών μηχανισμών δεν πείθει κανέναν. Αφού άλλωστε όλοι γνωρίζουμε τι έχει γίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις στη χώρα μας και διεθνώς.
Ανάλογη τύχη έχει και η προσπάθειά της να μας πείσει ότι η ανάπτυξη των κερδών της εταιρείας εξόρυξης και εκμετάλλευσης του χρυσού, ταυτίζεται με την ανάπτυξη του επιπέδου, των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων, των μικρομεσαίων της πόλης και της υπαίθρου και γενικά των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.
Ο λαός μας έχει επανειλημμένα στρέψει την πλάτη του σε τέτοιες πολιτικές, σε τέτοιου είδους επιχειρήματα, ελιγμούς και ψέματα.
Αυτό θα κάνει και πρέπει να κάνει τώρα.
Τούτη η στιγμή για όλους είναι μια κρίσιμη στιγμή. Χρειάζεται να επιβεβαιώσουν με ποιον είναι. Ποια πλευρά διαλέγουν.
Από τη μια έχουμε το Μαύρο Μέτωπο Εταιρείας – Κυβέρνησης και απ’ την άλλη το Μέτωπο του λαού μας και των φορέων του. Εμείς είμασταν και είμαστε σταθερά με το λαό και τους φορείς του, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική.
Θα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους νέους σκληρούς αγώνες που έρχονται.
Καλούμε το λαό να προετοιμάζεται, να επαγρυπνά, να εντείνει τον αγώνα του, που θα είναι σκληρός και μακροχρόνιος.
Κομοτηνή, 19-2-02
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
