Συμπαρασταση στον αγωνα των γιατρων του ΙΚΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης στηρίζει την αγωνιστική κινητοποίηση των γιατρών του ΙΚΑ και αιτείται μέτρα για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Με άλυτα ακόμη τα προβλήματά τους, με συνεχιζόμενη εδώ και μήνες την εκκρεμότητα ενός διαλόγου με την Κυβέρνηση που έχει καταντήσει εμπαιγμός, οι ιατροί του Ι.Κ.Α. κατεβαίνουν για άλλη μια φορά σε απεργία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, επαναβεβαιώνοντας την υποστήριξή του στη νέα αγωνιστική κινητοποίηση αυτής της μεγάλης μερίδας των ιατρών της χώρας μας, απαιτεί μαζί τους από την Πολιτεία:

Την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Τη διευθέτηση του προβλήματος των εργασιακών σχέσεων των ιατρών του Ι.Κ.Α που κατά απαράδεκτο τρόπο τους διαχωρίζει σε ιατρούς α΄ και β΄ κατηγορίας και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Την καθιέρωση για τους ιατρούς του ιδρύματος μισθολογίου και βαθμολογίου ανάλογων με αυτά που ισχύουν στο Ε.Σ.Υ.

Την καθιέρωση και στο Ι.Κ.Α. του επιδόματος βιβλιοθήκης που έχει δοθεί σε όλους τους ιατρούς του δημόσιου τομέα εδώ και καιρό.

Την χορήγηση και στους ιατρούς του επιδόματος εξομάλυνσης των 60.000 δρχ. που δόθηκε σε όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό του ιδρύματος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης θεωρεί ότι κάθε περαιτέρω καθυστέρηση, κάθε τεχνητή κωλυσιεργία στην ικανοποίηση των παραπάνω δίκαιων διεκδικήσεων, είναι απολύτως αδικαιολόγητη όσον αφορά την Κυβέρνηση. Η οποία είναι και η μόνη υπόλογη για τη νέα ταλαιπωρία που θα αναγκασθούν να υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α.

Ο Πρόεδρος

Τσάκωνας Θεόδωρος

Η Γραμματέας

Παναστασίου – Πετροπούλου Σοφία».


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.