Αναρτηθηκαν τα ονοματα 235 διοριστεων στα νοσοκομεια της Περιφερειας

Με αφορμή την επιστροφή του από τα Άβδηρα της Ισπανίας προ ολίγων ημερών ο γ.γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους γύρω από τις εντυπώσεις από το συμπόσιο και την έκθεση που αφορούσε στα αρχαία Άβδηρα.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε την ανάρτηση των ονομάτων των 235 που προσλαμβάνονται σε νοσοκομεία της Περιφέρειας βάση του ΑΣΕΠ.

Λίγες μέρες μετά την επιστροφή του από την Ισπανία ο γ.γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Άρης Παπαδόπουλος ανάμεσα στη δήμαρχο Αβδήρων κ. Εύα Τσακίρη και τον προϊστάμενο της Ι Θ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, κ. Διαμαντή Τριαντάφυλλο μετέφερε τις εντυπώσεις του από το ταξίδι στα Άβδηρα της Ισπανίας που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Νοέμβρη.

Διατρέχοντας τις τουριστικές δυνατότητες των Αβδήρων, την παραγωγική δραστηριότητα (πληθώρα θερμοκηπίων), τον τρόπο προβολής των προϊόντων, ευχαρίστησε τους κ.κ. Μορφακίδη, Τριαντάφυλλο, καθώς και την κ. Τσακίρη, η οποία με τη σειρά της χαρακτήρισε την επίσκεψη στα Άβδηρα της Ισπανίας «συνάντηση ορόσημο για τις γενιές που έρχονται».

Το ευχαριστώ στην Περιφέρεια μετέφερε και ο κ. Τριαντάφυλλος, θεωρώντας μεγάλη την επιτυχία της έκθεσης και του συμποσίου που είχε τον τίτλο «Η ελληνική παρουσία στις εσχατιές της Μεσογείου».

Ο γ.γ. της Περιφέρειας σχολίασε ακολούθως τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε δραστηριότητες σχετικές με τον τουρισμό και σημείωσε ότι «στη Θράκη έχουμε αύξηση ξένων επισκεπτών».

Στάθηκε στο 1ο τεύχος του περιοδικού – είδος λευκώματος το χαρακτήρισε – «Όψεις», που φιλοξενεί όψεις από την περιφέρεια ΑΜ-Θ και από τις δράσεις της περιφέρειας, στοχεύοντας να ενημερώνει τους πολίτες γύρω από τις δραστηριότητες αυτής.

5.366 αιτήσεις για 238 θέσεις

Το μείζον θέμα της ενημέρωσης είχε να κάνει με τις 238 προσλήψεις που γίνονται στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Οι αιτήσεις ήταν 5.366 και αναρτήθηκαν σήμερα σε νομαρχίες και νοσοκομεία. Διορίζονται 235 άτομα, μιας και για τρεις θέσεις δεν βρέθηκαν άτομα που να πληρούν τα προσόντα.

Υπάρχει το ενδεχόμενο, από μία κατηγορία επικουρική να καλυφθούν οι θέσεις μετά από απόφαση του ΑΣΕΠ.

Μετά από την ανάρτηση των πινάκων για ένα δεκαήμερο υπάρχει η δυνατότητα ένστασης στον ΑΣΕΠ.

Με το πέρας των 10 ημερών αποστέλλεται ο κατάλογος των πινάκων και ζητείται από τους επιτυχόντες να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για το διορισμό.

«Όσοι δεν τα έχουν δεν διορίζονται κι επιπλέον έχουν ποινικές ευθύνες».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε «κατά 100% καλύπτουμε τα κενά στο νοσηλευτικό προσωπικό», ενώ για τις ανάγκες που δεν καλύπτονται θα αντιμετωπιστούν βάση του νέου υγειονομικού χάρτη. Μια είδηση σημαντική σχετικά με προσλήψεις στο χώρο της υγείας που μεταφέρθηκε από τον κ. Παπαδόπουλο έχει να κάνει με την προκήρυξη 85 νέων θέσεων για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, η οποία θα βγει στις αρχές του 2002. Οι θέσεις αφορούν 1 μαία, 38 νοσηλευτές, 14 τεχνικούς εργαστηρίων, 15 αδελφές νοσοκόμες, 5 ιατρικών – βιολογικών εργαστηρίων, 12 χειριστών ιατρικών συσκευών.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα θα συνεδριάσει η Γνωμοδοτική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.