Μαθαινω το ευρω παιζοντας

Το φύλλο 7,34 Ευρώ έχει την ίδια αξία με το φύλλο 2.500 δρχ. στην Ευρωμαχία, καθότι στην μετατροπή της δραχμής σε ευρώ τα δύο ποσά είναι ισότιμα.

Άλλα πέντε παιχνίδια προσφέρονται για την εξοικείωση των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το ευρώ. Από την Ένωση Καταναλωτών Ν. Ροδόπης διανεμήθηκαν χθες στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ροδόπης και στο Σύλλογο Αποφοίτων της ΕΠΑΘ παιχνίδια που έφτασαν από τις Βρυξέλλες. Με χρώματα, χιούμορ, εναλλαγές εικόνων τα παιδιά έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα ν’ αντιμετωπίσουν τη νομισματική μετάβαση σαν ένα παιχνίδι.

Στα γραφεία της Ένωσης Καταναλωτών Ν.Ροδόπης, στην Παπαδήμα 14, η πρόεδρος και η γραμματέας, κυρίες Μαρία Ιωαννίδου και Μάγδα Τσιουμάκα ανέλαβαν ν’ ανοίξουν κιβώτια που περιείχαν ευρωπαιχνίδια, για την εξοικείωση των μαθητών με το ευρώ και να τα προωθήσουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ο πρόεδρος και ο ταμίας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ροδόπης κ.κ. Χάρης Κυριάκου και Ιορδάνης Βογιατζόγλου παρέλαβαν τα παιχνίδια για τα ελληνόφωνα σχολεία, ενώ ο κ. Χασάν Χασάν, ως πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ θα προωθήσει τα παιχνίδια στα μειονοτικά δημοτικά.

Ο κ. Κυριάκου θυμίζει ότι η συνεργασία τους με την Ένωση Καταναλωτών ξεκίνησε πέρυσι, μέσα από την ενημέρωση πρώτα δασκάλων και στη συνέχεια μαθητών γύρω απ’ το ευρώ και τη χρήση του.

«Μετά τα σεμινάρια που έλαβαν χώρα πέρυσι στο Δήμο Κομοτηνής, παραλαμβάνουμε σήμερα το υλικό που θα διανεμηθεί στα σχολεία του νομού, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές μέσα από τα παιχνίδια να εξοικειωθούν με τη χρήση του ευρώ.

Η επιλογή των παιχνιδιών σαν ένας ενδιάμεσος συνδετικός κρίκος για να έρθουν τα παιδιά σε άμεση επαφή με όλη τη διαδικασία του περάσματος από τη δραχμή στο ευρώ είναι ο ιδανικότερος τρόπος, γιατί το παιδί αποκτά πιο εύκολα επαφή με κάτι που του δίνεται σε παιγνιώδη μορφή».


Η Ένωση Καταναλωτών δρώντας ως μεσολαβητής μεταξύ της πρωτοβάθμιας και των Βρυξελλών παρέλαβε πρόσφατα δύο παλέτες (60 κιλά η καθεμία) από την Comission, στα πλαίσια της ενημέρωσης που έλαβαν πέρυσι στις Βρυξέλλες οι κ.κ. Ιωαννίδου και Τσιουμάκα. Η κ. Ιωαννίδου περιγράφει τα παιχνίδια που εστάλησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Παραλάβαμε τόμπολες, ευρωντόμινο, ψωνίζω με ευρώ, ευρωμαχίες, ευρωπάζλ και τα μοιράσαμε στους συλλόγους των δασκάλων.

Τα παιχνίδια δεν αρκούν για να καλύψουν όλα τα σχολεία, αλλά με ευθύνη και διακανονισμό των διευθυντών και των συλλόγων θα περάσουν απ’ όλα τα σχολεία.

Τα παιχνίδια θα παρουσιαστούν απ’ τους ίδιους τους δασκάλους καθότι έχουν ενημερωθεί μέσα από τα δύο σεμινάρια που έγιναν το Μάρτιο. Επιπλέον, μέσα στα παιχνίδια υπάρχουν οι οδηγίες και οι κανονισμοί στα ελληνικά».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.