Ολα τα ονοματα των υποψηφιων της Κομοτηνης για το Συνεδριο του ΠΑΣΟΚ

Έκλεισε αργά χθες το βράδυ ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 – 14 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, εκεί όπου παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια διεξάγονται τα συνέδρια του Κινήματος.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, οι κάλπες θα στηθούν στους δήμους, με ελάχιστο αριθμό 350 εγγεγραμμένων μελών σε κάθε κάλπη.

Το σύστημα εκλογής που θα εφαρμοστεί, θα είναι το «ένα προς πενήντα», ενώ οι σύνεδροι θα αναδειχθούν στη βάση των εγγεγραμμένων μελών και όχι αυτών που θα ψηφίσουν.

Κάθε μέλος μπορεί να βάλλει τόσους σταυρούς προτίμησης, όσους αναλογούν στο 40% των μελών που θα εκλέξει ο κάθε δήμος.

Για παράδειγμα σε έναν δήμο που θα εκλέξει 20 αντιπροσώπους θα μπαίνουν μέχρι οχτώ σταυροί.

Στο δήμο Κομοτηνής που θα εκλεγούν 24 αντιπρόσωποι, εφόσον ψηφίσει το 80% των περίπου 1.200 μελών της οργάνωσης, οι εκλέκτορες θα μπορούν να ψηφίζουν μέχρι και 10 υποψηφίους.

Η ποσόστωση για τις γυναίκες θα είναι περίπου ίση με το 1/3 των αντιπροσώπων που θα εκλεγούν από κάθε Δημοτική Ολομέλεια. Έτσι εάν στην Κομοτηνή εκλεγούν τελικά 24 σύνεδροι, οι 8 θα είναι γυναίκες. Όπως είναι αυτονόητο, ο αριθμός των γυναικών θα μειωθεί εφόσον τελικά η συμμετοχή θα είναι μικρότερη του 80% και το μέτρο για την εκλογή των συνέδρων πέσει κάτω από τους μέχρι τώρα υπολογισμούς.

Οι κάλπες θα στηθούν σε εφτά σημεία στο νομό Ροδόπης και συγκεκριμένα, θα υπάρξουν τέσσερα εκλογικά τμήματα για τη Δημοτική Ολομέλεια Κομοτηνής, με έδρα τα κεντρικά γραφείου του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή.

Εκλογικό Τμήμα Σαπών στο οποίο ψηφίζει η Δ.Ο. Σαπών με έδρα τις Σάπες.

Εκλογικό Τμήμα Αιγείρου στο οποίο ψηφίζει η Δ.Ο. Αιγείρου με έδρα την Αίγειρο.

Εκλογικό Τμήμα Ξυλαγανής στο οποίο ψηφίζουν οι Δ.Ο. Μαρώνειας – Νέου Σιδηροχωρίου με έδρα την Ξυλαγανή.

Εκλογικό Τμήμα Ιάσμου στο οποίο ψηφίζουν οι Δ.Ο. Ιάσμου – Σώστου με έδρα τον Ίασμο.

Εκλογικό Τμήμα Αρριανών στο οποίο ψηφίζουν οι Δ.Ο. Αρριανών – Φιλύρας – Οργάνης και Κέχρου με έδρα τα Αρριανά.

Ένα Εκλογικό Τμήμα Κομοτηνής στο οποίο ψηφίζει η Οργάνωση της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, με έδρα τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή.


Εν τω μεταξύ σήμερα ο Παρατηρητής παρουσιάζει τα ονόματα των υποψηφίων συνέδρων για τη Δημοτική Ολομέλεια Κομοτηνής όπως έκλεισε με αυτά ο κατάλογος χθες το βράδυ.

Αθανασιάδης Ελευθέριος, Γαλανάκης Αδάμ, Γεωργιάδης Σωτήριος, Γιαννακίδης Μαρίνος, Δήμου Ηλίας, Εκμεκτσή Σοφία, Καραπιπέρης Σταύρος, Καρδίμη Μαρία, Καρκατσέλη Αφροδίτη, Κιουτσούκης Σταμάτης, Κλάδος Νίκος, Κατσαμακίδης Ιωάνννης, Κουτρουμανίδης Σταμάτης, Κυριάκου Χάρης, Κωφίδης Κώστας, Λεονταρίδης Βάιος, Μάμης Αχιλλέας, Μανανάς Γιώργος, Μαρκόπουλος Χάρης, Μαρουφίδης Δαμιανός, Μεσεσελίδου Σοφία, Μέρτογλου Αλή, Μητούσης Σπύρος, Μούχτσης Θεόδωρος, Μπάτζιος Γιώργος, Παπαδριέλλης Γιώργος, Παντζή Αριστούλα, Πετκίδου Νικολέτα, Πετράκης Θεόδωρος, Πετρίδης Γιώργος, Πιπερίδης Νικόλαος, Πουρτσίδης Απόστολος, Ραψωμανίκης Αναστάσιος, Σακάρης Γιώργος, Σιώτη Πηνελόπη, Σολταρίδης Συμεών, Σταυρόπουλος Στέργιος, Τακά Χρύσα, Ταουκίδου Σμαρώ, Τριγκούδης Δημήτριος, Τσουκαλάς Παναγιώτης, Χάϊδου Καλλιόπη.

Δάμων Δαμιανός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.