Αιχμες προς ΕΠΣ και Δημο Κομοτηνης

Προς δύο κατευθύνσεις στρέφει τα βέλη του ο Αθλητικός Όμιλος Φαναρίου διά του προέδρου του Κωνσταντίνου Τσατσαρίδη αφήνοντας αιχμές τόσο για τη διεξαγωγή του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ όσο και προς το Δήμο Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα με χθεσινή ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ομάδας ζητά από την ηγεσία της Ε.Π.Σ. Θράκης και της Διαιτησίας να εγγυηθούν την καθαρότητα και την ισονομία των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων του νομού και να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα κακής διαιτησίας που κατά τον ίδιο αντιμετωπίζει η ομάδα του απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται. Η δεύτερη μομφή που προσάπτει ο κ. Τσατσαρίδης είναι προς την διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής καθώς η ομάδα του Φαναρίου αναγκάζεται να αγωνίζεται και να κάνει τις προπονήσεις της σε γήπεδο χωρίς φωτισμό αφού έχουν καεί οι λάμπες του γηπέδου και παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις του προέδρου της ομάδας προς το Δήμο Κομοτηνής αυτές δεν έχουν αλλαχθεί ακόμα ενώ παράπονα εκφράζονται και για την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού στην περιοχή.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Τσατσαρίδη έχει ως εξής:

 

«Η ομάδα μας, όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, έμαθε να αγωνίζεται εντός αγωνιστικού χώρου και εκεί να παίρνει τις νίκες. Εάν μια αγωνιστική δεν βρεθεί σε καλή μέρα, αποδέχεται το όποιο αποτέλεσμα! Εκείνο όμως που δεν θα δεχτεί και δεν θα ανεχθεί ποτέ είναι κάποιες διαιτησίες οι οποίες υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το δύσμοιρο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μπορούμε να συγχωρήσουμε ένα λάθος και δύο ίσως, αλλά όταν τα λάθη γίνονται συνεχώς σε βάρος της ομάδας μας αυτό μας βάζει σε σκέψεις!

 

Σ’ αυτή την κοινωνία της μετριότητας που βρεθήκαμε, κάποιοι χώροι πρέπει να πρωταγωνιστούν στη διατήρηση της ποιότητας και στην άνοδο του επιπέδου. Ο χώρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μπορεί να δείξει τον δρόμο στη διεφθαρμένη κοινωνία. Αναπτύσσοντας τις σχέσεις μεταξύ των αγωνιζόμενων σωματείων, χριστιανών ή μουσουλμάνων, ανταλλάσσοντας τα ήθη και έθιμα του κάθε τόπου. Για να γίνει αυτό όμως απαιτείται καθαρή ηγεσία. Για να συνεχίσουν οι ομάδες να υφίστανται και να αγωνίζονται. Δίκαιες αποφάσεις από την Ε.Π.Σ. και αντικειμενική διαιτησία. Να μην πηγαίνει χαμένος ο ιδρώτας κανενός! Ούτε των ποδοσφαιριστών, αλλά ούτε και των εραστών του αθλήματος, που σε αυτή την περίοδο ισχνών αγελάδων κρατούν τις ομάδες με νύχια και με δόντια και συγχρόνως προωθούν το αθλητικό ιδεώδες.

 

Θέλουμε λοιπόν να ζητήσουμε από την ηγεσία της Ε.Π.Σ. να εγγυηθεί την καθαρότητα των πρωταθλημάτων και την ισονομία, αλλά και από την ηγεσία της Διαιτησίας να σταθεί στο ύψος της, αποδίδοντας δικαιοσύνη.

 

Πρέπει να σας πω ότι σαν Κώστας Τσατσαρίδης έχω σκεφτεί να προτείνω την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα! Όχι διότι είχαμε μια άσχημη διαιτησία. Στο παρελθόν υπήρξαν και χειρότερες. Αλλά κυρίως γιατί η ομάδα της παραλιακής ζώνης δεν στηρίζεται από τον Δήμο Κομοτηνής. Τους επισκέφθηκε σύσσωμη η διοίκηση του Α.Ο.Φ. και ζητήσαμε την βοήθειά τους σε 3-4 πράγματα χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Το αποτέλεσμα είναι να μην γίνει απολύτως τίποτα! Από το καλοκαίρι ζητούμε να αλλαχθούν οι λάμπες των προβολέων στο γήπεδο και ακόμα περιμένουμε. Πληρώνουμε κάθε μήνα λεωφορείο για την μεταφορά των παικτών μας προκειμένου να τους προσφέρουμε τις ιδανικές συνθήκες άθλησης και να τους απαλλάξουμε από τα έξοδα, αλλά οι προπονήσεις γίνονται σε καθεστώς συσκότισης.

 

Ο κύριος λόγος όμως που με κάνει να σκέφτομαι ένα τέτοιο σενάριο είναι ότι η ομάδα της παραλιακής ζώνης δεν στηρίζεται κατά πρώτο λόγο από τους ντόπιους επιχειρηματίες (με ελάχιστες εξαιρέσεις) αλλά προφανώς ούτε και από τον Δήμο. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη του τουρισμού μέσω του Αθλητισμού, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να γίνεται αντιληπτό κυρίως από τους ενδιαφερόμενους, αλλά και από τον Δήμο, ο οποίος παίρνει τα οικονομικά οφέλη της παραλιακής ζώνης (Μπαράκια, Μπανγκαλόου κλπ.).

 

Τον τελευταίο χρόνο είχαμε μαζική κάθοδο τουριστών. Ένα ποσοστό θα μπορούσε να βρει κίνητρο για να παραμείνει στην περιοχή περισσότερες ημέρες αν υπήρχαν Αθλητικές Εγκαταστάσεις ώστε να αθληθούν παίζοντας ποδόσφαιρο/μπάσκετ/τένις και μετά να κάνουν το μπάνιο τους. Αλλά σε ποιες εγκαταστάσεις να το κάνουν αυτό;

 

Φέτος προχωρήσαμε σε μια μίνι ανακαίνιση των αποδυτηρίων κυρίως χάριν σε προσφορά εργολάβου ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, αλλά και χάριν στον κ. Καρασταύρου Δ., πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., ο οποίος ήταν ο μόνος που μας βοήθησε σε πολύ σημαντικά θέματα με τις υπηρεσίες του, από τις οποίες δεν έχουμε κανένα απολύτως παράπονο.

 

Αυτό που ζητάμε είναι την υποστήριξη από τον Δήμο, κυρίως την ηθική. Εάν και αυτό δεν μπορούν να το πράξουν, έχω και άλλη πρόταση: Επειδή κατά την άποψη κάποιων δεν πήραν πολλές ψήφους στο Φανάρι ( αντίθετα, πήραν πάρα πολλούς αναλόγως την προσφορά τους…), και ίσως η αιτία να είμαι εγώ, για το καλό της ομάδας και του τόπου, μπορώ να παραιτηθώ την ίδια ώρα που θα αποφασίσουν να στηρίξουν την ομάδα! Αν το κάνω όμως και δεν βοηθήσουν ξέρω πολύ καλά τι θα συμβεί: Η ομάδα θα περιέλθει σε ανυποληψία, ίσως και να σταματήσει να υπάρχει μετά από 37 χρόνια, και η χαρά που δίνει το ποδόσφαιρο του Σαββατοκύριακου θα πάψει να κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους του χωριού που τόσα χρόνια είναι κοντά στην ομάδα. Και σε τελική ανάλυση θα κάνει πιο φτωχή και μέτρια την τοπική κοινωνία, ακόμη περισσότερο από όσο ήδη είναι!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.