Η απαντηση της θεματικης αντιπεριφερειαρχη πολιτισμου Ζηνοβιας Ζαχαρη μετα τα αιτηματα για παραιτηση της

Τη δική της απάντηση δίνει δια του τύπου με επιστολή της η κ. Ζηνοβία Ζάχαρη, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας μετά την επερώτηση που κατέθεσε ο κ. Χρήστος Τρέλλης επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜ-Θ» στην οποία ζητούσε την παραίτηση της κ. Ζάχαρη η οποία ιδιωτικώς και απεκδυόμενη του θεσμικού της ρόλου, όπως αναφέρει στην επιστολή, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των χρυσορυχείων στη Χαλκιδική, τονίζοντας για άλλη μια φορά την άρνηση τόσο της ίδιας όσο και της παράταξής της στις επενδύσεις χρυσού στη Θράκη.

 

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

 

«Θα ήθελα σε απάντηση των τελευταίων δημοσιευμάτων που αφορούσαν στην επίσκεψη μου στα χρυσορυχεία, στη Χαλκιδική να τοποθετηθώ και να ξεκαθαρίσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη θέση μου.

 

Πρώτον, σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επίσκεψη με το θεσμικό μου ρόλο ως Αντιπεριφερειάρχης ή ακόμη ως Πρόεδρος του Συλλόγου που ηγούμαι.

 

Δεύτερον, εμμένω ρητά και κατηγορηματικά και στηρίζω και συμφωνώ απόλυτα με τη θέση της παράταξής μου για τα χρυσορυχεία Θράκης.

 

Η άποψη αυτή είναι παγιωμένη και συγκεκριμένη και έχει να κάνει με την άρνησή μας στη δημιουργία μιας τέτοιας επένδυσης στην περιοχή μας.

 

Στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου που μου ανέθεσε ο Περιφερειάρχης ο κ. Γ. Παυλίδης και της ευθύνης που μου ανέθεσαν ως περιφερειακή σύμβουλος οι συμπολίτες μου παραμένω σταθερή και ξεκάθαρη στη θέση μου για τα χρυσορυχεία όπως την παρουσίασα στον προεκλογικό μου αγώνα.

 

Αυτή η άποψη δεν θα αλλάξει, δεν θα τροποποιηθεί, είναι λόγος τιμής για εμένα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Τρίτον, οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή έχω και δε σχετίζεται με το θεσμικό μου ρόλο αλλά και με το ρόλο της Προέδρου στο Πολιτιστικό Σύλλογο που εκπροσωπώ θεωρώ ότι δε θίγει την ακεραιότητα μου και δεν αναιρεί όλα όσα πρεσβεύω.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.