Πορεια αλληλεγγυης στον δοκιμαζομενο παλαιστινιακο λαο
Τη φωνή της με τις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις και με τα χιλιάδες σημεία ανά την υφήλιο, όπου διεξάγονται κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, ένωσε την Πέμπτη το βράδυ η Κομοτηνή. Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, οργανώθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και κατόπιν ακολούθησε πορεία με κεντρικό σύνθημα «η αλληλεγγύη όπλο των λαών».
Τάκης Χαρίτου «Η ανοχή, που δείχνει ο λεγόμενος πολιτισμένος κόσμος, όχι απλώς μας αγανακτεί, αλλά μας κάνει και να ντρεπόμαστε»
Ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Τάκης Χαρίτου, χαρακτήρισε αναφαίρετο το δικαίωμα των Παλαιστινίων να αποκτήσουν πατρίδα και κρατική οντότητα, ενώ κατήγγειλε τη βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ, την οποία όπως επισήμανε ανέχονται και συγκαλύπτουν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αυτή η ανοχή, που δείχνει ο λεγόμενος πολιτισμένος κόσμος», τόνισε, «όχι απλώς μας αγανακτεί αλλά μας κάνει και να ντρεπόμαστε». «Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους σήμερα αγωνίζονται για τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού», συνέχισε, «και ζητούμε να σταματήσει αμέσως ο βομβαρδισμός στην Παλαιστίνη. Ζητούμε να αρθεί ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, που ουσιαστικά οδηγεί σε αφανισμό τους Παλαιστίνιους. Ζητούμε να σταματήσει η ατιμωρησία του ισραηλινού κράτους, που βαρύνεται με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ζητούμε τέλος να υπάρξει μια βιώσιμη, μια δίκαιη λύση για ειρήνευση στην περιοχή, με προϋπόθεση να δημιουργηθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με βάση τα όρια και τα εδάφη του 1967, όπως ορίζουν τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις του ΟΗΕ».
Σημ.: Ακολούθως με αφορμή τη γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού που συνεχίζεται παρόλο που αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τους 700, και με αλληλεγγύη επίσης προς όσους ισραηλίτες, υπακούοντας στην κυβέρνησή τους έχουν φονευθεί, χωρίς να έχουν καταφέρει ν’ αφοπλίσουν και να θέσουν τέρμα στη συνεχόμενη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού που τους προσβάλλει, και θα τους οδηγήσει, όπως γράφει ο συγγραφέας Αβραάμ Β. Γεοσούα, κάποια στιγμή να παρατήσουν τα όπλα, και, συγχρόνως, με την έγνοια ότι ο θάνατος αμάχων και παιδιών, όπου υφίσταται, θα πρέπει να μην αγνοείται, γιατί μας ταράζει, όπως συχνά καταγράφεται στα social media, συνυπογράφοντας τη διαμαρτυρία κατά του πεπολιτισμένου κόσμου, της ηγέτιδας Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του παροπλισμένου να επιβάλλει ειρήνη ΟΗΕ, φιλοξενούμε κατωτέρω το γράμμα επιφανούς νορβηγού γιατρού που έσπευσε στη Γάζα να βοηθήσει, όπου κατατίθεται ο αποτροπιασμός του για το συνεχιζόμενο έγκλημα…
Συγκλονιστική επιστολή του νορβηγού γιατρού, Mads Gilbert* από τη Γάζα
«Αγαπητοί φίλοι,
Η χθεσινή νύχτα ήταν ακραία. Η «χερσαία εισβολή» στη Γάζα είχε αποτέλεσμα δεκάδες θύματα και αυτοκίνητα γεμάτα με ακρωτηριασμένους, σπαρασσόμενους, αιμορραγούντες, με ρίγη, ετοιμοθάνατους – κάθε είδους τραυματισμένους Παλαιστινίους, όλων των ηλικιών, όλοι άμαχοι, όλοι αθώοι.
Οι ήρωες στα ασθενοφόρα και σε όλα τα νοσοκομεία της Γάζας εργάζονται 12-24ωρες βάρδιες, χλωμοί από την κούραση και τον απάνθρωπο φόρτο εργασίας (χωρίς πληρωμή όλων στη Shifa τους τελευταίους 4 μήνες), νοιάζονται, συζητούν, προσπαθούν να κατανοήσουν το ακατάληπτο χάος των πτωμάτων, των μεγεθών, των άκρων, όσων περπατούν, όσων δεν περπατούν, όσων αναπνέουν, όσων δεν αναπνέουν, όσων αιμορραγούν, όσων δεν αιμορραγούν, ανθρώπων. ΑΝΘΡΩΠΩΝ!.
Τώρα, για μία ακόμη φορά αντιμετωπίζονται σαν ζώα από «τον πιο ηθικό στρατό στον κόσμο» (sic!).
Ο σεβασμός μου για τους τραυματίες είναι απέραντος, στη συγκρατημένη αποφασιστικότητά τους μέσα στον πόνο, την αγωνία και το σοκ, ο θαυμασμός μου για το προσωπικό και τους εθελοντές είναι ατέρμονος, η εγγύτητά μου στο παλαιστινιακό “sumud” μου δίνει δύναμη, αν και είναι στιγμές που θέλω απλώς να ουρλιάξω, να κρατήσω κάποιον σφιχτά, να κλάψω, να μυρίσω το δέρμα και τα μαλλιά του ζεστού παιδιού, που είναι καλυμμένο με αίμα, να προστατευτούμε μέσα σε μια αιώνια αγκαλιά – αλλά δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια, ούτε εκείνοι έχουν.
Σταχτιά πρόσωπα – Ω ΟΧΙ! όχι ένα ακόμη φορτίο με δεκάδες ακρωτηριασμένους και αιμορραγούντες, έχουμε ακόμη λίμνες αίματος στο πάτωμα της Εντατικής, σωρούς από ποτισμένες στο αίμα γάζες που στάζουν να καθαρίσουμε –ω- οι καθαριστές/στριες, παντού, γρήγορα φτυαρίζουν το αίμα και τους ιστούς που απορρίπτονται, τα μαλλιά, τα ρούχα, τους ορούς –τα απομεινάρια του θανάτου- όλα απομακρύνονται… για να προετοιμαστούν ξανά, για να επαναληφθούν πάλι από την αρχή. Πάνω από 100 περιστατικά εισήλθαν στη Shifa τις τελευταίες 24 ώρες. Αρκετά για ένα μεγάλο καλά εξοπλισμένο με τα πάντα νοσοκομείο, αλλά εδώ – σχεδόν τίποτα: ηλεκτρικό, νερό, αναλώσιμα, φάρμακα, πίνακες πορείας ασθενών, όργανα, οθόνες – όλα σκουριασμένα και σαν να προήλθαν από μουσεία νοσοκομείων του χθες. Αλλά δεν παραπονιούνται, αυτοί οι ήρωες.
Συνεχίζουν, όπως οι μαχητές, προχωρούν, με ασύλληπτη αποφασιστικότητα.
Και καθώς σας γράφω αυτά τα λόγια, μόνος, σ’ ένα κρεβάτι, τα δάκρυά μου κυλούν, τα ζεστά αλλά άχρηστα δάκρυα της οδύνης και της θλίψης, της οργής και του φόβου. Δεν συμβαίνει αυτό!
Και μετά, τώρα μόλις, η ορχήστρα της ισραηλινής πολεμικής μηχανής ξεκινά ξανά τη μακάβρια συμφωνία της, τώρα δα: ριπές πυροβολικού από τα πλοία του ναυτικού ακριβώς κάτω στις ακτές, η βοή των F16, των αποκρουστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (αραβικά «Zennanis», αυτά που μουρμουρίζουν), και σωρηδόν τα Απάτσι. Τόσα πολλά κατασκευασμένα και πληρωμένα στις και από τις ΗΠΑ.
Κύριε Ομπάμα – έχετε καρδιά; Σας προσκαλώ – περάστε μια νύχτα – μια μόνο νύχτα – μαζί μας στη Σίφα. Ίσως μεταμφιεσμένος σαν καθαριστής. Είμαι 100% σίγουρος, ότι θα άλλαζε η Ιστορία. Κανένας άνθρωπος με καρδιά ΚΑΙ ισχύ δεν θα μπορούσε ποτέ να περάσει μια νύχτα στη Σίφα χωρίς να φύγει αποφασισμένος να τερματίσει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.
Αλλά οι άκαρδοι και οι ανηλεείς έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους και έχουν προγραμματίσει μία ακόμη “dahyia” σφαγή στη Γάζα.
Τα ποτάμια του αίματος θα συνεχίσουν να ρέουν την υπόλοιπη νύχτα.
Μπορώ να τους ακούω που έχουν κουρδίσει τα όργανα του θανάτου.
Παρακαλώ. Κάντε ό,τι μπορείτε. Αυτό, ΑΥΤΟ δεν μπορεί να συνεχιστεί».
*Ο Mads Gilbert είναι Καθηγητής και Επικεφαλής Κλινικής, στην Κλινική Επείγουσας Ιατρικής, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόρειας Νορβηγίας, στο Τρόμσο, στη Νορβηγία. Είναι εθελοντής στη Γάζα.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
