Εξωσκελετικο συστημα ρομποτικης βαδισης
Παρουσίαση του εξωσκελετικού συστήματος ρομποτικής βάδισης EKSO Bionics θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 15 Ιουλίου και ώρα 12:00 ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου.
Το EKSO GT χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο σε άτομα με ΚΝΜ, ΑΕΕ, MS και άλλα αποτελεί φερόμενο εξωσκελετικό σύστημα (wearable robotics suit) βάδισης. Δρα αυτόνομα ως θεραπευτικό εργαλείο προσφέροντας όλα τα οφέλη της ορθοστάτισης και βάδισης. Επίσης, το EKSO GT με τη λειτουργία κυμαινόμενης υποβοήθησης του χρήστη (Variable Assist) αποτελεί σήμερα την επιτομή, παγκοσμίως, των ρομποτικών συστημάτων νευρολογικής αποκατάστασης καθώς μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο επανεκπαίδευσης βάδισης. Το EKSO GT αποτελεί σήμερα θεραπευτικό μέσο στα πλαίσια των υπηρεσιών που προσφέρουν τα Κέντρα Αποκατάστασης σε όλον τον κόσμο με προοπτικές τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει υποστηρικτική τεχνολογία για τον ίδιο τον χρήστη στην καθημερινότητά του.
Στην παρουσίαση, το εξωσκελετικό σύστημα ρομποτικής βάδισης EKSO GT θα το δοκιμάσουν οι Παραολυμπιονίκες κ. Μάκης Καλαράς και η κα. Σεμιχά Ριζάογλου, καθώς και άλλα μέλη του Συλλόγου.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ένα ενδεικτικό βίντεο.
http://www.youtube.com/watch?v=pzRmNYA8LlY
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
