Ο Βενιαμιν Καρακωστανογλου στο Ιδρυμα Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης

Σήμερα Τρίτη 20 Μαΐου 2014 , στις 19:30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης φιλοξενεί τον Δρ Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Λέκτορα Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Διεθνολόγο στην ομιλία του με θέμα: «Η ανασύνταξη του Ελληνισμού μέσα στο περιβάλλον των σύγχρονων κινδύνων»

Ο Βενιαμίν Ι. Καρακωστάνογλου είναι Πανεπιστημιακός – Διεθνολόγος, Λέκτορας Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου διδάσκει Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Ελληνική Εξωτερική Πολιτική.

Έχει συγγράψει τη μοναδική στην Ελλάδα επιστημονική μονογραφία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Eπίτιμος Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, παρ΄ Εφέταις.

Διετέλεσε τρεις φορές (2004, 2007, 2009) υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης, είναι Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης από το 2007 και διετέλεσε για τρία χρόνια Αντιδήμαρχος.

Διετέλεσε Επικεφαλής της Έδρας Θεσ/νίκης του Συμφώνου Σταθερότητας για την Ν.Α. Ευρώπη (2004-2008), δηλαδή του Διεθνούς διακρατικού φορέα για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων υπό την αιγίδα της Ε.Ε.

Υπήρξε μέλος και Διευθυντής Αποστολών προληπτικής διπλωματίας, εποπτείας και σταθεροποίησης (1992-1996) Διεθνών Οργανισμών στην πρώην Γιουγκοσλαβία (Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σκόπια).

Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του συλλόγου των διδασκόντων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Μακεδονικών Οργανώσεων και μέλος του ΔΣ της Στέγης Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Την ομιλία θα προλογίσει ο Ανδρέας Ματζάκος, απόστρατος αξιωματικός, M.Sc. Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές και τη συζήτηση θα συντονίσει ο Σοφιανός Ουτατζής, ιστορικός, Διευθυντής Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.