Υποσχονταν τη χορηγηση επιδοματος για να εξαπατουν τα θυματα τους 4 γυναικες σε Δραμα και Καβαλα
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου Δράμας σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφάλειας Δράμας και Καβάλας, τέσσερις υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών και μία απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί, την τελευταία εβδομάδα, στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας και της Καβάλας.
Συνελήφθησαν στις 14-4-2014 το μεσημέρι, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου, τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 56, 42, 40 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστιδες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα και προσήχθησαν από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δράστιδες, με διαφορετικές συνθέσεις, την τελευταία εβδομάδα, μετέβησαν στην Δράμα και σε χωριά των Νομών Δράμας και Καβάλας, όπου εξαπάτησαν συνολικά, τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες, αφαιρώντας από αυτές διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλη μία, χωρίς να τα καταφέρουν.
Ειδικότερα, οι δράστιδες, σε τρεις περιπτώσεις, μετέβησαν στις οικίες τριών ηλικιωμένων γυναικών και προσποιούμενες ότι εργάζονται στην Πρόνοια, υπόσχονταν τη χορήγηση επιδόματος, πετυχαίνοντας την εξαπάτηση τους, αποσπώντας συνολικά από αυτές, το χρηματικό ποσό των 1.225 ευρώ.
Σε μία από τις περιπτώσεις, εξαπάτησαν μία 76χρονη ημεδαπή, πουλώντας σε αυτή, δύο σταυρούς, έναντι του χρηματικού ποσού των 20 ευρώ, ισχυριζόμενες ότι προέρχονται από τους Άγιους Τόπους. Στην κατοχή των δράστιδων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 825 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε επίσης και το Ι.Χ.Ε. στο οποίο επέβαιναν.
Σημειώνεται ότι η 40χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
4 Σύριους προωθούσε στη χώρα 36χρονος στον Έβρο
Συνελήφθη στις 15-4-2014 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αδρανίου (ύψος Μάνδρας), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 36χρονος, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 36χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Λίγο πιο κάτω, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τον οδηγό, καθόσον σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα τέσσερις Σύριους.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 36χρονου, περιλαμβάνει και το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών, διότι βρέθηκε στην κατοχή του μία σύριγγα με διάλυμα ηρωίνης. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μία σύριγγα με διάλυμα ηρωίνης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
