Προστασια και ζεστασια ενοψει του χειμωνα

Όσο ο χειμώνας αρχίζει να δείχνει τα δόντια του, τόσο περισσότερο δοκιμάζονται τα αδέσποτα σκυλιά που φιλοξενούνται στο καταφύγιο της Φιλοζωική Κομοτηνής. Έχοντας ξεπεράσει πλέον τα 250 σε αριθμό, το καταφύγιο δυστυχώς αδυνατεί να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει άλλα σκυλιά. Επιπλέον, ο διαθέσιμος χώρος δεν επαρκεί ούτε για να γίνει σωστή ταξινόμηση των ήδη υπαρχόντων. Το μεγαλύτερο και επιτακτικό πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται στις περιπτώσεις εκείνων των τετράποδων, που φιλοξενούνται πάνω από 6 χρόνια στο καταφύγιο και πλέον είναι ηλικιωμένα. Αυτά απειλούνται όχι μόνο από το τσουχτερό κρύο, που άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του την τελευταία εβδομάδα, αλλά και από τα υπόλοιπα, τα νεαρότερα ζώα του καταφυγίου που λειτουργούν με το ένστικτο.

Ζητείται συνδρομή για την κατασκευή χώρων προστασίας

«Δυστυχώς σε κάθε αγέλη επιβιώνουν οι δυνατοί», σημειώνεται στο μήνυμα των ανθρώπων της Φιλοζωικής, «με αποτέλεσμα τα παππούδια μας μέρα με τη μέρα να κινδυνεύουν με την ίδια τους τη ζωή». «Προς το παρόν τα βολέψαμε σε ένα δωμάτιο με ένα μικρό παράθυρο, το οποίο δεν αερίζεται σωστά και είναι γεμάτο υγρασία», επισημαίνεται από τη Φιλοζωική και ως εκ τούτου ζητείται η συνδρομή των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας για την κατασκευή κατάλληλων χώρων, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των ανήμπορων σκυλιών. Για την ακρίβεια, το κάλεσμα της Φιλοζωικής αφορά στη δημιουργία δύο ξύλινων κατασκευών, που η μία θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία των ηλικιωμένων σκυλιών, και η άλλη θα λειτουργεί ως καραντίνα, στις περιπτώσεις που υπάρχουν άρρωστα ζώα και χρίζουν ειδικής μέριμνας και φροντίδας. Το αίτημα απευθύνεται σε εργολάβους, τεχνίτες, εμπόρους ξύλου και οικοδομικών υλικών ή όποιον άλλο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει.

Για επικοινωνία με τους ανθρώπους της Φιλοζωικής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα 6944620973 και 6948587887.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.