Συλληψη 56χρονου για κατοχη και πωληση λαθραιων τσιγαρων και καπνου

Συνελήφθη σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 56χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και πώληση λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι τον εντόπισαν στο χώρο της λαϊκής αγοράς, να κατέχει και να πουλάει σε διερχόμενους πολίτες, πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•710 πακέτα τσιγάρων
•27 συσκευασίες καπνού
•το χρηματικό ποσό των 123 ευρώ

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με το οποίο ο 56χρονος μετέφερε τις λαθραίες ποσότητες τσιγάρων και καπνού.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

 

Σύλληψη 39χρονης για οφειλές προς το Δημόσιο
Σε βάρος της έχουν βεβαιωθεί χρέη 133.109,01 ευρώ

 

Συνελήφθη στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 39χρονη ημεδαπή, ελεύθερη επαγγελματίας, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος της 39χρονης, έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 133.109,01 ευρώ.

 

Εξιχνιάσθηκε η ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού σε χωριό της Καβάλας
Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

 

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, στο πλαίσιο ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ληστεία που διαπράχθηκε στις 11-11-201 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, σε χωριό της Καβάλας.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι παραπάνω αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποιώντας μεθοδικές έρευνες και προσαγωγές ατόμων, ταυτοποίησαν την εμπλοκή και πέτυχαν τη σύλληψη τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 20, 20 και 22 ετών. Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης οι παραπάνω δράστες, αποκόλλησαν τα κάγκελα παραθύρου της οικίας του ηλικιωμένου ζευγαριού (δύο 80χρονων ημεδαπών) και δύο από αυτούς, φορώντας κουκούλες τύπου «full–face», εισήλθαν στο εσωτερικό του.

Ακολούθως, με την απειλή μαχαιριών και δένοντας τα πόδια της 80χρονης γυναίκας με σχοινί, ακινητοποίησαν τους δύο ηλικιωμένους και αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Κατά τη διάρκεια των μεθοδικών ερευνών που ακολούθησαν για την εξιχνίαση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν το ίδιο μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, τους τρεις αλλοδαπούς και τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.

Από την πρόοδο των ερευνών, προέκυψε ότι πρόκειται για τους δράστες της παραπάνω ληστείας, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε καλύβα στην οποία διέμεναν, σε δασική περιοχή του Παγγαίου Καβάλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•Μία κουκούλα «full-face»
•Τρία ζεύγη γάντια
•Τρεις λάμες σιδηροπρίονου
•Ένα τσεκούρι
•Ένα καλέμι
•Δύο καπέλα
•Ένας φακός
•Ένα κατσαβίδι
•Ένα σακίδιο.

Επίσης, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ενώ όπως προέκυψε και οι τρεις τους παρέμεναν παράνομα στη χώρα.

Οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές Αρχές για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των συλληφθέντων και η τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Αποτελέσματα αστυνομικών ελέγχων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»

Κατά το διάστημα από 02.11.2013 έως 08.11.2013, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

•Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα.
•Συνελήφθησαν 37 άτομα (ημεδαποί και αλλοδαποί) για κατά περίπτωση αδικήματα, που αφορούν τα ναρκωτικά, παραβάσεις του νόμου περί ηθών, το λαθρεμπόριο, της νομοθεσίας περί σημάτων, καταδικαστικές αποφάσεις κ.ά.
•Κατασχέθηκαν 6.975 είδη λαθρεμπορίου και παρεμπορίου (τσιγάρα, είδη ρουχισμού, κλεψίτυπα CD–DVD’s κ.ά.).
Σημειώνεται ότι από την έναρξη της επιχείρησης έχουν συλληφθεί 5.530 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα, καθώς και για άλλες παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται καθημερινά.

Φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζεται η πραγματοποίηση συντονισμένων ελέγχων, που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις της Αττικής.

Ειδικότερα, τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν μεγάλο αριθμό ελέγχων στην Καλλιθέα, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, τη Νέα Ερυθραία, την Πετρούπολη και το Περιστέρι, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής, εργατικής και υγειονομικής νομοθεσίας ως ακολούθως:

•Σε κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.
•Σε κέντρο διασκέδασης στη Νέα Ερυθραία, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση τριών (3) υπαλλήλων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
•Σε ψητοπωλείο στο Κερατσίνι, μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης της ταμειακής μηχανής.
•Σε ψητοπωλείο στη Νίκαια, μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
•Σε επιχείρηση με αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή ποτών, στο Κερατσίνι, δεν επεδείχθη κατά τον έλεγχο το Ε.Β.Κ.Ν.Π., ενώ στο χώρο βρέθηκαν να εργάζονται δεκαεφτά γυναίκες ως σερβιτόρες και ένας άντρας ως DJ.

Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ ΕΤΑΜ και ΣΕΠΕ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.