«Λουλουδοπλιατσικο» με το «καλημερα» σε κοινοχρηστους χωρους της Κομοτηνης

Ο καθαρισμός του πάρκου από την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Κομοτηνής συνοδεύτηκε από το φύτεμα πολύχρωμων λουλουδιών σε κεντρικά σημεία, όπως μπροστά από το Σπαθί, αλλά και μπροστά από το δημαρχείο, σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού του κέντρου της πόλης. Πριν προλάβουν όμως να μπολιάσουν τα νέα φυτά, στους χώρους που επιλέχτηκε να τοποθετηθούν, οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας με αρμοδιότητα τους χώρους πράσινου διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον 4 από αυτά είχαν με το «καλημέρα» αφαιρεθεί.

Με βάση αυτά τα πρώτα κρούσματα και με έντονη την ανησυχία μήπως η ίδια τακτική δημοτών έχει συνέχεια, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Ζηλούδης, προχώρησε σε δημόσια έκκληση προς τους συμπολίτες μας, παροτρύνοντάς τους να σεβαστούν την πρωτοβουλία του δήμου.

«Μόλις τα φυτέψαμε ήδη εκλάπησαν 4 κομμάτια λουλουδιών», σημείωσε, κάνοντας έκκληση να μείνουν τα υπόλοιπα λουλούδια στο μέρος που είναι. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να προτείνει σε συνδημότες μας, που θέλουν να διακοσμήσουν τους ιδιωτικούς τους χώρους με αυτά τα όμορφα πράγματι λουλούδια, αντί να καταφύγουν στην αφαίρεση τέτοιων από τους κοινόχρηστους χώρους του κέντρου της πόλης, να απευθύνονται κατευθείαν στο δήμο, που έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα να τους παρέχει ορισμένο αριθμό φυτών δωρεάν.

 

Σε εξέλιξη η επιχείρηση «πρασινίσματος» του ποδηλατόδρομου

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση «πρασινίσματος» του ποδηλατόδρομου, όπου προς το παρόν έχει φυτευτεί περιορισμένος αριθμός καλλωπιστικών φυτών. Τέτοια φυτά μπήκαν δοκιμαστικά, όπως ανέφερε ο κ. Ζηλούδης, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον θα εξωραΐσουν τις οδούς από όπου διέρχεται ο ποδηλατόδρομος. Μετά από αυτό το στάδιο, ο σχεδιασμός των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου προβλέπει την επέκταση του πράσινου, τόσο στη Ν. Ζωίδη, όσο και στις νησίδες των οδών Ορφέως και Δημοκρίτου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.