Εντυπωσιασμενοι απο την ποδηλατουπολη Κομοτηνη
Ξεκινάει αύριο από την Κομοτηνή η δεύτερη Πανελλαδική – Παγκύπρια Ποδηλασία αγάπης, η πρωτοβουλία των τριών Νέων παιδιών από την Κύπρο οι οποίοι θέλησαν να προσφέρουν «στον κόσμο την ελπίδα» όπως δήλωσε προ ολίγον ημερών στον «ΠτΘ» ένας εξ αυτών ο κ. Ανδρέας Ονησιφόρου.
Οι Ανδρέας Ονησιφόρου, Αντρέας Σκουτέλλας και ο Γιώργος Δημητρίου, επέλεξαν την Κομοτηνή για να ξεκινήσουν την δεύτερη αυτή προσπάθεια τους μετά και από πρόσκληση της ομάδας «On Bikes» καλώντας τους πολίτες της Κομοτηνής να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους για τη συγκέντρωση τροφίμων εκ των οποίων τα 2/3 θα παραμείνουν στην πόλη και το 1/3 θα διατεθεί για την Κύπρο.
Οι τρείς νέοι βρίσκονται στην Κομοτηνή από το βράδυ της Πέμπτης, ενώ το πρωί της Παρασκευής συναντήθηκαν με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη, με τον οποίο και συνομίλησαν για τους στόχους της δράσης αυτής. Κατά τη συνάντηση δήλωσαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από την θερμή υποδοχή των Κομοτηναίων, όπως επίσης από την εκτεταμένη χρήση ποδηλάτων που παρατήρησαν στην πόλη μας. Ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Κομοτηνής για την συμβολή του στην προσπάθειά τους αυτή και κάλεσαν όλον τον κόσμο να γίνει συνοδοιπόρος της πρωτοβουλίας τους.
Γιώργος Πετρίδης «Απόδεικνύουν πως αυτό που λέγεται κοινωνία των πολιτών μπορεί να υπάρξει»
Από την πλευρά του ο κ. Πετρίδης καλωσόρισε τους τρείς νέους υπογραμμίζοντας την σημασία τέτοιων ανιδιοτελών όπως τις χαρακτήρισε δράσεων αλλά και της σύμπραξής των δύο λαών, ιδιαίτερα εν μέσω της κρίσης που πλήττει τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο. «Είναι μία από τις περιπτώσεις εκείνες που αποδεικνύουν πως αυτό που λέγεται κοινωνία των πολιτών, αυτό που λέγεται ενεργοί πολίτες, αυτό που λέγεται εθελοντισμός, αυτό που λέγεται άνθρωποι με ανιδιοτέλεια που αξιοποιούν την κρίση προκειμένου να δίνουν μαθήματα ανθρωπισμού και αλτρουισμού, μπορεί να υπάρξει. Η παρουσία τους εδώ και ο συμβολισμός της επιλογής τους να ξεκινήσουν την εκστρατεία και την αποστολή τους από την Κομοτηνή είναι κάτι που μας τιμά και επίσης μία προστιθέμενη αξία της παρουσίας τους εδώ είναι το παράδειγμα το οποίο δίνουν σε όλους μας».
Ο κ. Πετρίδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους τρείς νέους για την συνέχεια της προσπάθειάς τους αυτής, ενώ σημείωσε πως ως δήμος «δεν νομίζω πως αυτό που έχουμε κάνει είναι αρκετό σε σχέση με το εγχείρημά τους, εκτιμώ όμως ότι είναι απολύτως συμβατό με την σεμνότητα που διαπίστωσα στα λίγα λεπτά που είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε». Κλείνοντας ο κ. Πετρίδης τόνισε πως «αυτό που μας χρειάζεται είναι η ανθρώπινη αισιοδοξία που πρέπει να έχουμε τόσο οι Έλληνες όσο και οι Κύπριοι εν όψει της κρίσης που πλήττει και τις δύο πατρίδες, πρέπει να παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας και αυτό ακριβώς κάνουν και τα παιδιά αυτή τη στιγμή».
Η προσπάθεια έχει ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν σάκους στο Δημαρχείο Κομοτηνής, στο Καφέ Δίψα, στο Καφέ Ελληνικόν, στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο, στο Flo cafe, στο Picollo, στο El clasico, στο Καφενείο Αλλόκοτο, στο Journey και στο Arts Bicicletta.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
