Οι αστυνομικοι τιμουν τον προστατη τους Αγιο Αρτεμιο

Δίνοντας αίμα για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία-Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Κομοτηνή και σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, κατά το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα, παραμονή της εορτής και ώρα 6 το απόγευμα, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμονος.  

Ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου και ώρα 9.30 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή θα τελεστεί δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.  Μετά τη Δοξολογία θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των θρησκευτικών, πολιτικών, δικαστικών και στρατιωτικών αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και της ένωσης αποστράτων αστυνομικών. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις Αστυνομίας της Περιφέρειας ΑΜ- Θ. Ειδικότερα:

  • Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στην Ορεστιάδα, ώρα έναρξης τελετής 10 π.μ.
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, ώρα έναρξης τελετής 9.30 π.μ.
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης: Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη, ώρα έναρξης τελετής 11 π.μ.
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας: Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, ώρα έναρξης τελετής 10 π.μ.
  • Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Δράμα, ώρα έναρξης τελετής 09.45 π.μ.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, μετά από απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τις ημέρες 19, 20, 21 και 22 Οκτωμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία του αστυνομικού προσωπικού της περιφέρειάς μας στα κατά τόπους νοσοκομεία (Διδυμοτείχου, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας) για την Τράπεζα Αίματος του Σώματος και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.