Επικαιρα μηνυματα κατα του ναζισμου και του φασισμου
Αφορμή για να σταλούν μηνύματα με άκρως επίκαιρο περιεχόμενο αποτέλεσε ο χθεσινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού. Εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας έλαβαν χώρα και στην Κομοτηνή, που κορυφώθηκαν με την επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα και με την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τους εκπρόσωπους των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και της Αρμένικης Κοινότητας.
Η 9η Μαΐου είναι η ημέρα που τελείωσε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και εξ αυτού του λόγου έχει καθιερωθεί και ως Ημέρα της Ευρώπης. Στη χώρα μας ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού και του ναζισμού καθιερώθηκε το 1999, σε ένδειξη μνήμης και τιμής των αγώνων του έθνους μας στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου και της Αντίστασης κατά των στρατευμάτων κατοχής, που ακολούθησε.
Παύλος Δαμιανίδης «Ιστορική μνήμη και συλλογική ευθύνη να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα σήμερα»
Στο μήνυμά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Παύλος Δαμιανίδης, εκτός από την αξία του να διατηρήσουμε την ιστορική μας μνήμη, υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα στη σημερινή εποχή να αναλογιστούμε τη συλλογική μας ευθύνη να αποτρέψουμε παρόμοια φαινόμενα. «Σήμερα με την ευκαιρία αυτή πρέπει να μην ξεχνάμε τις θηριωδίες του ναζισμού και του φασισμού», τόνισε, «και να αναλογιστούμε τη συλλογική μας ευθύνη για το μέλλον πλέον, ούτως ώστε όλοι να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε να ξανανθίσουν τέτοια φαινόμενα βίας, μισαλλοδοξίας και φασισμού στην Ευρώπη και στη χώρα μας».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
