14χρονος αψηφησε το κρυο και επιασε το Σταυρο στο Φαναρι
Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά 15 ήταν οι θαρραλέοι, σχεδόν όλοι νεαροί σε ηλικία, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και τα παγωμένα νερά του Θρακικού Πελάγους κι έπιασαν για να πιάσουν το Σταυρό στο λιμάνι του Φαναρίου. Όπως κάθε χρόνο, ανήμερα των Θεοφανείων, το Φανάρι αποτελεί καθιερωμένος σταθμός πλήθους πιστών, που συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν την τελετή καθαγιασμού των υδάτων και την κατάδυση του Σταυρού.
Με «σύμμαχο» φέτος τον καιρό-με την έννοια ότι τουλάχιστον δεν έβρεξε κατά τη διάρκεια της τελετής- ο χώρος γύρω από το σημείο κυριολεκτικά βούλιαξε από πιστούς. Αισθητή επίσης ήταν η παρουσία των τοπικών αρχόντων, της ηγεσίας του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, με το «παρών» να δίνουν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Παύλος Δαμιανίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, και μέλη της δημοτικής αρχής, ο διοικητής της 21ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Ξανθόπουλος κ.α.
Από τους 15 βουτηχτές, που επιχείρησαν να πιάσουν το Σταυρό, τυχερός στάθηκε ο βενιαμίν της ομάδας, ονόματι Δημήτρης Καραχρυσάφης, ηλικίας μόλις 14 ετών και μαθητής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Ο Δημήτρης προέβη για πρώτη φορά φέτος σε αυτό το εγχείρημα και από ό,τι φαίνεται η θέληση και η δύναμή αρκούσαν για να αντισταθμίσουν το μειονέκτημα της εμπειρία, η οποία του έλλειπε.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
