Αιμα… απο Ελληνες για Ελληνες

Εθελοντική αιμοδοσία με ανοιχτή πρόσκληση προς όλη την τοπική κοινωνία διοργάνωσε χθες η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην πανελλαδική δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή, με την ιδιοτυπία όμως του αποκλεισμού-σε πρακτικό επίπεδο-των αλλοδαπών, που ενδεχομένως να ήθελαν να προσφέρουν αίμα, αλλά και του αποκλεισμού-σε σημειολογικό μόνο επίπεδο-των αλλοδαπών, στους οποίους μπορεί να απαιτηθεί η χορήγηση αυτού.
Συγκεκριμένα, η πρόθεση των μελών της Χρυσής Αυγής ήταν η εν λόγω πρωτοβουλία να απευθύνεται από Έλληνες σε Έλληνες. Το πρώτο σκέλος αυτής της προϋπόθεσης μπορούσε πρακτικά να διασφαλιστεί.
Σε ό,τι αφορά όμως το δεύτερο, επειδή οι συγκεντρωθείσες ποσότητες δεν μπορούν να διατηρηθούν σε χωριστή τράπεζα αίματος, έτσι ώστε να ελέγχεται προορισμός τους και να χρησιμοποιούνται κατ’ επέκταση αποκλειστικά για τις ανάγκες Ελλήνων, η προϋπόθεση που προβάλουν οι διοργανωτές τίθεται περισσότερο σε συμβολικό χαρακτήρα.

Αντιδράσεις από τους γιατρούς

Σημειώνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής έχει επιφέρει ήδη έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των Νοσοκομειακών Γιατρών.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, όπως και ορισμένες κατά τόπους οργανώσεις, έκαναν λόγο για αποκρουστική λογική διάκρισης και ρατσιστικού διαχωρισμού, που αντιβαίνει στον όρκο του Ιπποκράτη. Καλούσαν μάλιστα τα μέλη τους να μη συμμετέχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.