Αφιερωμενη στα ζωα ηταν η τελευταια εκδηλωση των προσκοπων
Με αποσπάσματα από τους μύθους του Αισώπου τα μικρά λυκόπουλα αποχαιρέτησαν την χειμερινή περίοδο και μπήκαν στο πνεύμα του καλοκαιριού.
Το Σάββατο 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η καταληκτική εκδήλωση της αγέλης του συστήματος, στον αύλειο χώρο του τμήματος Προσκοπισμού. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα ζώα και περιελάμβανε μια μικρή θεατρική παράσταση βασισμένη στους μύθους του Αισώπου την οποία σκηνοθέτησε η Άννα Μαχαιροπούλου, η οποία στις δηλώσεις της ανέφερε ότι «η παράσταση αποτελείται από μικρά σκετσάκια βασισμένα στους μύθους του Αισώπου. Τα παιδιά που συμμετέχουν είναι από 6 έως 9 ετών και δουλέψαμε για ένα μήνα περίπου για την παράσταση».
Πέρα από τη θεατρική παράσταση υπήρχαν και άλλες δραστηριότητες που είχαν σχέση με τα ζώα καθώς στην εκδήλωση συμμετείχε και η Φιλοζωική Κομοτηνής που ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τις δράσεις της, αλλά και ο Λευτέρης Αφεντόπουλος από το «Dog training» που είναι εκπαιδευτής σκύλων και έφερε τα παιδιά σε επαφή με εκπαιδευμένα σκυλιά.
Όπως τόνισε η κ. Εύα Σκότη «στο κλείσιμο της προσκοπικής χρονιάς και πριν φύγουμε για τις κατασκηνώσεις, η αγέλη, δηλαδή το τμήμα του συστήματος με τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά, ετοίμασε ένα θεατρικό. Το θεατρικό είναι μια συρραφή των μύθων του Αισώπου που έχουν σχέση με τα ζώα και γι’ αυτό καλέσαμε και τα μέλη της Φιλοζωικής, αλλά και τον Λευτέρη Αφεντόπουλο από το «Dog training» που είναι εκπαιδευτής σκύλων για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα ζώα και να μάθουν περισσότερα πράγματα γι’ αυτά». Επίσης η κ. Σκότη ενημέρωσε πως την επόμενη εβδομάδα οι πρόσκοποι όλων των βαθμίδων φεύγουν για τις κατασκηνώσεις τους. Για φέτος οι προορισμοί είναι για την αγέλη η Στρύμη, για την ομάδα τα Πάτερμα, ενώ η κοινότητα θα ακολουθήσει τους δρόμους του κρασιού και θα φτάσει μέχρι τη Σαμοθράκη.
Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί οι γονείς των μικρών λυκόπουλων για να απολαύσουν την παράσταση, η οποία πέτυχε να θυμίσει στους παλιότερους και να γνωρίσει στους νεότερους τους μύθους του Αισώπου, όπως «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο βοριάς και ο ήλιος», «Ο γάτος και τα ποντίκια», «Η αλεπού και ο κόρακας».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
