7ο τουρνουα ταβλι

Με επίκεντρο τον οικισμό του Φαναρίου ένα ακόμη τουρνουά τάβλι, το έβδομο κατά σειρά, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με τη συμμετοχή πενήντα επτά παικτών από διάφορα μέρη της Περιφέρειας, γεγονός που επιβραβεύει τους διοργανωτές για την προσπάθεια που κάνουν, εφόσον πολλοί ήταν αυτοί που για πρώτη φορά συμμετείχαν. Νικητής ο Βασίλης Σαλαμανίδης που για δεύτερη φορά κατακτά στο συγκεκριμένο τουρνουά τον τίτλο του νικητή με έπαθλο χίλια ευρώ.

Άκης Γκαντής, «Του χρόνου θα υπερβούμε τις 70 συμμετοχές»

Με επίκεντρο λοιπόν την επιχείρηση «Σπιτικό» μέσα στον οικισμό του Φαναρίου διοργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλων Τάβλι Backgammon Club Fanari το 7ο τουρνουά τάβλι. «Παρόλα τα μηνύματα που είχαμε πριν την διοργάνωση με την καθυστέρηση των εγγραφών μετά την διεξαγωγή του τουρνουά κάνοντας ένα απολογισμό καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ήταν πετυχημένο, εφόσον μπορεί να μην είχαμε εγγραφές παλιών συμμετεχόντων, είχαμε όμως εγγραφές νέων παικτών που εκτίμησαν το γεγονός και συμμετείχαν με ευχαρίστηση στη διοργάνωση. Αισιοδοξούμε ότι του χρόνου θα υπερβούμε τις εβδομήντα συμμετοχές», δηλώνει το μέλος του Συλλόγου και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής Θεόδωρος Γκαντής. Φέτος οι συμμετέχοντες ήταν ως επί το πλείστον από την Κομοτηνή, μια από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από την Ξάνθη.

Κανένα πρόβλημα δεν δημιούργησε η επιλογή του χώρου που για πρώτη φορά έγινε μέσα στον οικισμό. «Το επίκεντρό μας είναι το Φανάρι. Τα μπαράκια όπως και οι άλλες επιχειρήσεις είναι στο γενικότερο πλαίσιο του οικισμού. Εν αντιθέσει φέτος το ευχαριστηθήκαμε περισσότερο γιατί δεν αποσπώνταν η προσοχή του παίκτη στους λουομένους και από τον στόχο που είναι να κερδίσεις το παιχνίδι».

Μία μόνον η γυναικεία συμμετοχή

Μια και φέτος η γυναικεία συμμετοχή στο τουρνουά. «Φαίνεται όμως ότι οι γυναίκες απελπίζονται που χάνουν και δεν ξαναδηλώνουν συμμετοχή. Η φετινή συμμετέχουσα μετά από ένα σκληρό αγώνα έχασε αλλά το είδε με θετικό τρόπο και τις επόμενες ημέρες με το σύζυγό της που συμμετείχε και αυτός ήταν παρούσα και παρακολουθούσε το τουρνουά», τονίζει ο κ. Γκαντής.

Ο τελικός διεξήχθη μεταξύ του κ. Ντουρμούς από το Κοπτερό και του κ. Σαλαμανίδη από το Φανάρι. «Φέτος είχαμε την τύχη ατυχία ο πρωταθλητής του τουρνουά να αναδεικνύεται για δεύτερη φορά νικητής γεγονός πού ίσως αποτελέσει κίνητρο για τους μελλοντικούς συμμετέχοντες αλλά και αντικίνητρο στο να τον αντιμετωπίσουν. Είναι από αυτούς που του αρέσει το τάβλι και σίγουρα απασχολείται με αυτό πολλές ώρες».
Το έπαθλο για τον πρώτο νικητή ήταν 1000 ευρώ, ο δεύτερος έλαβε 200 και ο τρίτος και ο τέταρτος 50.

Μελλοντικά σχέδια

«Αν όλα πάνε καλά θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα γίνει σε διαφορετική βάση, περισσότερο οργανωμένο και αναβαθμισμένο το τουρνουά για να έχει μεγαλύτερη επιτυχία. Θα ασχοληθούμε νωρίτερα ώστε να υπάρξουν περισσότερες εγγραφές γιατί αυτοί που το ξέρουν περιμένουν την τελευταία στιγμή και μπορεί να μη γραφούν και κάποιοι που θέλουν δεν το γνωρίζουν. Φέτος είχαμε πέντε συμμετοχές που ήρθαν κατά τη διάρκεια του τουρνουά και ήθελαν να εγγραφούν γιατί είδαν την αφίσα καθυστερημένα. Θα προσπαθήσουμε του χρόνου ώστε η ενημέρωση να φθάσει γρηγορότερα και σε περισσότερα άτομα ώστε να ανταποκριθούν περισσότερα γιατί είναι ένα αυτοτροφοδοτούμενο γεγονός και όσο περισσότεροι εγγραφούν τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το έπαθλο», αναφέρει ο κ. Γκαντής κάνοντας γνωστό ότι οι διοργανωτές σκέφτονται η διοργάνωση που θα γίνει του χρόνου να γίνει στο ίδιο μέρος, κάτι βέβαια που θα συζητηθεί κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Όσον αφορά στο άνοιγμα προς τη νεολαία οι διοργανωτές πιστεύουν σύμφωνα με τον κ. Γκαντή ότι η δημιουργία site καθώς και το face book θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο γιατί και τα δύο καθιστούν ευκολότερη την επικοινωνία, «ώστε να φθάσει σε περισσότερους νέους η διοργάνωση του τουρνουά».


Ευχαριστίες

Τέλος ο κ. Γκαντής ευχαρίστησε το Ούζο 7 που στηρίζει την διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια και τις Οικοδομικές Επιχειρήσεις Χρήστος Ζάρρας που στήριξε φέτος την διοργάνωση και «ελπίζω ότι και στο μέλλον θα συνεχισθεί αυτή η συνεργασία ώστε να ανεβάζουμε το κύρος αυτού του πρωταθλήματος με την πάροδο του χρόνου γιατί πρωταρχικός μας στόχος και σκοπός ήταν να κάνουμε κάτι για το Φανάρι και στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Σκεφτόμαστε και άλλα αλλά για να υλοποιηθούν είναι πολύ δύσκολο, ενώ στο τάβλι γίνεται με χαρά τόσο από την πλευρά των διοργανωτών όσο και των συμμετεχόντων αλλά και των χορηγών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.