Στον Αι Γιαννη Σερρων αποχαιρετισε το χειμωνα ο Συλλογος Καρδιοπαθων
Μια ακόμη ευκαιρία για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να χαρούν τις ομορφιές της φύσης αλλά και να γνωρίσουν νέα μέρη έδωσε στα μέλη του ο Σύλλογος Στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών Ν. Ροδόπης. Στο πλαίσιο λοιπόν των εκδηλώσεών του πραγματοποίησε εκδρομή στο μοναστήρι του Αϊ Γιάννη Σερρών, στο ενδιάμεσο όμως είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον αρχαίο χώρο των Φιλίππων.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών Ν. Ροδόπης κ. Δημήτρης Μηντίδης η εκδρομή στον Άι Γιάννη Σερρών εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος του Συλλόγου. «Ξεκινάμε της εκδηλώσεις μας το Σεπτέμβρη και τις ολοκληρώνουμε στις 30 Μαΐου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κάναμε την ανοιξιάτικη εκδρομή μας με ένα συμβολικό χαρακτήρα, να αποχαιρετίσουμε το χειμώνα με τις δυσκολίες και τα προβλήματά του και να υποδεχθούμε την άνοιξη, την εποχή της ελπίδας, της χαράς, της αναγέννησης, γιατί έχουμε ανάγκη τη χαρά, πολύ δε περισσότερο εμείς που έχουμε χρόνιο πρόβλημα υγείας».
Η εκδρομή είχε μεγάλη επιτυχία αφού προκάλεσε το ενδιαφέρον των μελών του συλλόγου. «Είχε μοναδική επιτυχία από πλευράς προσέλευσης εκδρομέων. Καταρρίψαμε τα προηγούμενα ρεκόρ μας με την συμμετοχή 120 εκδρομέων, αλλά ήταν και ένα ρίσκο που αναλάβαμε ως διοίκηση, γιατί είναι πολύ δύσκολο να οργανώνεις τόσα άτομα σε τρία λεωφορεία. Εμείς το τολμήσαμε για να μην στερήσουμε από κανέναν την χαρά έστω και μιας διαφορετικής μέρας».
Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν κατ’ αρχάς τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων όπου τους έγινε μια σχετική ενημέρωση και από εκεί επισκέφθηκαν το μοναστήρι του Ιωάννη του Προδρόμου, το οποίο πρόσφατα είχε καεί από πυρκαγιά. «Η πυρκαγιά δεν έκαψε αυτό καθαυτό το μοναστήρι και αυτό είναι το ευτύχημα, διότι είναι ένα πραγματικά υπέροχο κτίσμα, ένα μοναστήρι που διαφέρει από τα άλλα, τα οποία έχουν πάρει ένα διαφορετικό δρόμο, γιατί έχουμε επισκεφθεί πολλά στις εκδρομές μας, όμως η κατάνυξη που αισθάνεται κάποιος μέσα σε αυτό είναι πρωτοφανής», τονίζει ο κ. Μηντίδης. Στη συνέχεια οι εκδρομείς απόλαυσαν το μεσημεριανό τους φαγητό στην ίδια τοποθεσία, όπου είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και στη συνέχεια πήραν το δρόμο της επιστροφής.
Η επόμενη εκδήλωση του συλλόγου
Η επόμενη εκδήλωση του συλλόγου θα σημάνει και το τέλος των δραστηριοτήτων του συλλόγου για αυτή την σαιζόν. Να σημειώσουμε βέβαια ότι κατά την διάρκειά του τελευταίου επταμήνου ο σύλλογος πραγματοποίησε εννέα εκδηλώσεις, όλες με μεγάλη επιτυχία. «Είναι πλούσιος ο απολογισμός της χρονιάς» θα πει ο κ. Μηντίδης σημειώνοντας ότι η τελευταία δραστηριότητα του συλλόγου για φέτος θα είναι μια εκδρομή στην Κρήτη «κατά το τέλος του Μάη που δεν θα υπάρχουν πολλές ζέστες ούτε και αυξημένη τουριστική κίνηση, για να έχουμε την ευχέρεια να έχουμε μια άνετη εκδρομή».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
