Πρωτη νικη για τον Ορφεα που εφερε την παραιτηση Διγκα για τον Σπαρτακο

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων-Ορφέας Στρύμης 2-4

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το Σάββατο ο Ορφέας Στρύμης και μάλιστα εκτός έδρας επικρατώντας τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων με σκορ 2-4. Η ομάδα της Στρύμης ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έχοντας πολύ καλή απόδοση κυρίως στο πρώτο μέρος όπου και προηγήθηκε με 1-3 χάρη σε τέρματα τον Κυνηγόπουλου, Απαλαγάκη, Γεωργιάδη ενώ είχε μειώσει ο Κωστελέτος για τον Σπάρτακο.
 
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου ο Ορφέας καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι με ένα γρήγορο γκολ από τον Γεωργιάδη. Ο Σπάρτακος άργησε να αντιδράσει, μείωσε σε 2-4 στο 70΄με τον Κωστελέτο και πάλι, είχε αρκετές ευκαιρίες μέχρι το τέλος του αγώνα, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποφύγει την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Μία ήττα που δρομολόγησε εξελίξεις στην ομάδα των Αγίων Θεοδώρων, καθώς μετά τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής Γιώργος Δίγκας υπέβαλε την παραίτηση του. 

Το φιλμ του αγώνα

Η ομάδα του Ορφέα ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και προειδοποίησε δύο φορές με τον Κυνηγόπουλο στα πρώτα λεπτά. Στο 1ο λεπτό ο επιθετικός του Ορφέα σούταρε άουτ και στο 9ο την γυριστή του κεφαλιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Βαβαλιαγκάκης. Η τρίτη επίσκεψη της ομάδας της Στρύμης στα καρέ του Σπάρτακου ήταν και φαρμακερή καθώς άνοιξε το σκορ, όταν ο Κανταρτζής από αριστερά γύρισε πολύ ωραία την μπάλα στον Κυνηγόπουλο, που με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1 για την ομάδα του. Ο Σπάρτακος προσπάθησε να απαντήσει στο 22΄όταν από αριστερά ο Τεκελής πάσαρε στον Σεφέρη αυτός σε πρώτη φάση έκανε το σουτ που απέκρουσε με τα πόδια ο Μητικανης και στη συνέχεια μόνος απέναντι στην εστία ο Γαλεάδης σούταρε ψηλά άουτ. Οι αντεπιθέσεις της ομάδας του Ορφέα ήταν «φωτιά» και σε μία από αυτές στο 28΄ο Απαλαγάκης που έφυγε στην κόντρα πάσαρε πολύ ωραία στον Γεωργιάδη που στόπαρε ωραία την μπάλα και απέναντί στον τερματοφύλακα Βαβαλιαγκάκη δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2 για την ομάδα του. Η απάντηση του Σπάρτακου ήρθε στο 35΄ σε μία φάση που η άμυνα του Ορφέα ολιγώρησε, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα από τη μεγάλη περιοχή και ο Κωστελέτος με ωραίο σουτ μείωσε σε 1-2. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ορφέας Στρύμης χάλασε τα σχέδια των γηπεδούχων για ισοφάριση καθώς πέτυχε και τρίτο γκολ, όταν μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Μακρής ο πορτιέρο του Σπάρτακου Βαβαλιαγκάκης έδιωξε προς στιγμήν την μπάλα η οποία μετά από κόντρες στρώθηκε στον Απαλαγάκη που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-3 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
 
Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος ξεκίνησε και το δεύτερο, με γκολ για την ομάδα της Στρύμης συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό, όταν ο Γαλανάκης έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Γεωργιάδη και αυτός με πλασέ στη δεξιά γωνία του Βαβαλιαγκάκη έκανε το 1-4. Και πάλι για την Στρύμη στο 54΄ο Κανταρτζής βρέθηκε από αριστερά τετ α τετ με τον Βαβαλιαγκάκη αλλά το πλασέ του χτύπησε στο δοκάρι. Καλή ευκαιρία για τον Σπάρτακο στο 55΄. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαγκουτα ο Παρασκευόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Η πίεση των γηπεδούχων θα αποδώσει καρπούς στο 70΄όταν ο Νάντσος θα κάνει ωραία προσπάθεια από αριστερά , θα σεντράρει και με ωραία κεφαλιά ο Κωστελέτος θα κάνει το 2-4. Ο Σπάρτακος πίεσε μέχρι το τέλος αλλά τα σουτ των Κασσιτερίδη στο 75΄και Κωστελέτου στο 84΄δεν βρήκαν στόχο και έτσι το 2-4 έμελε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
 
Δίκαιη νίκη για τον Ορφέα Στρύμης που από παιχνίδι σε παιχνίδι δείχνει να βελτιώνεται ενώ από την άλλη αυτή η ήττα για τον Σπάρτακο έβαλε σε μπελάδες την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων που βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση προπονητή μετά την παραίτηση του Γιώργου Δίγκα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων (Δίγκας): Βαβαλιαγκάκης, Χατζάκης, Μαγκουτας, Μυστικος, Χαλήλ Μπαση, Σεφέρης, Γαλεαδης (46΄Γεωργιάδης Π.), Κωστελέτος, Γιαννακουδάκης (68΄Γκουντας), Παρασκευόπουλος, Τεκελης (75΄Νάντσος)
 
Ορφέας Στρύμης (Φραγκιάς): Μητικανης, Γαλανάκης, Αραμπατζίδης, Τζιώτζιος, Καραγεωργίου, Μακρής, Μαυρομματίδης, Κανταρτζής, Κυνηγόπουλος (49΄Μπόζης Ν.), Απαλαγάκης (85΄Καρβουνίδης), Γεωργιάδης.
 
Διαιτητές: Χαρίτσης Μ., Καρακασίδης Κ., Ευγενίδου Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.