Κοπη της πιτας του συλλογου ατομων με αναπηρια «Περπατω»

Η πρώτη προσπάθεια αξιοποίησης του χώρου της Παλιάς Καπναποθήκης, που πρόσφατα εγκαινιάστηκε, έγινε την παρασκευή το βράδυ με την κοπή της πίτας του συλλόγου «Περπατώ». Ο σύλλογος έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση στην πόλη μας, στην κατεύθυνση της στήριξης και της καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής και δραστηριοποίησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Οι φίλοι του συλλόγου έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση για να μοιραστούν τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους, να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά και να στηρίξουν τις προσπάθειες των μελών του συλλόγου. Πλούσια ήταν και η παρουσία εκπροσώπων από την τοπική πολιτική και τους φορείς. Ανάμεσά τους ο κ. Άρης Γιαννακίδης, περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, ο κ. Γιώργος Πετρίδης, δήμαρχος Κομοτηνής, εκπρόσωπος του υφυπουργού Εσωτερικών και κυβερνητικού εκπρόσωπου, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μοιράστηκαν λαχνοί με πλούσια δώρα από προσφορές καταστημάτων της πόλης μας, ενώ το δείπνο συνοδευόταν από ζωντανή μουσική.

Αξιοποίηση της παλιάς καπναποθήκης

Με την αξιοποίηση της παλιάς καπναποθήκης σύνδεσε την εκδήλωση ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Άλεξ Ταξιλδάρης. «Με την ευκαιρία της μετατροπής της Παλιάς Καπναποθήκης σε πολιτιστικό κέντρο του δήμου Κομοτηνής», δήλωσε, «πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε την καθιερωμένη κοπή πίτας του συλλόγου, όχι σε ένα ξενοδοχείο ή κάποιο άλλο ιδιωτικό χώρο, αλλά σε έναν χώρο, που ανήκει στον κόσμο της Κομοτηνής». Δεν παρέλειψε δε να εξάρει και της προσπάθειες όσων ασχολήθηκαν με την οργάνωση, τονίζοντας «ότι οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι του συλλόγου οργάνωσαν την εκδήλωση με τον καλύτερο τρόπο».

Οι δράσεις του συλλόγου, με αιχμή το κέντρο αυτόνομης διαβίωσης

Αναφορικά με τις δράσεις του συλλόγου, επικέντρωσε στην προσπάθεια δημιουργίας ενός κέντρου αυτόνομης διαβίωσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Όπως δήλωσε, «ο «Περπατώ» έχει μια μεγάλη πρόκληση να μπορέσει να θέσει σε λειτουργία το κέντρο αυτόνομης διαβίωσης. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις. Σε αυτό, που καταλήγουμε, ώστε να είναι πιο χρηστικός ο χώρος, -δεδομένου ότι είναι μικρός και μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 15 άτομα,- είναι να κάνουμε ένα χώρο εκπαίδευσης αυτονομίας για άτομα με αναπηρία. Αυτή είναι η βασική μας πρόκληση». Περαιτέρω συνεχίζονται και οι πολιτιστικές και οι αθλητικές δραστηριότητες του συλλόγου, ενώ βρίσκεται και στη διαδικασία προετοιμασίας μιας δράσης, που ονομάζεται «Περπατήστε μαζί μας», σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.