«Παντος καιρου αγωνας» η διαδηλωση του Π.Α.ΜΕ

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες το απόγευμα της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε, όπως είχε ορισθεί, το συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ., ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Η βροχή, που άρχισε να πέφτει καταρρακτωδώς λίγο πριν τις 7, την ώρα δηλαδή που ήταν προγραμματισμένη η έναρξη του συλλαλητηρίου, δυσχέρανε τις προσπάθειες της γραμματείας Ροδόπης του Π.Α.ΜΕ. να επιτύχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμέτοχη.

Εντούτοις, παραπάνω από 50 άτομα, αψήφησαν το κρύο και τη βροχή και πήραν μέρος στο συλλαλητήριο, σε έναν «παντός καιρού αγώνα», όπως το χαρακτήρισαν, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στις πρωτοβουλίες και τα μέτρα της κυβέρνησης, που αφορούν την έξοδο της χώρας από τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, φωνάζοντας συνθήματα κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου και υποστηρίζοντας ότι ο πρέπει να προστατευτούν τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Κάλεσαν τους εργαζομένους και τη νεολαία να συσστρατευτούν μαζί τους «ενάντια στην πολιτική που βάζει στη λαιμητόμο τη ζωή, το μέλλον και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των νέων γενεών».
Παράλληλα, οι εξελίξεις των τελευταίων ήμερων, όσον αφορά την επίθεση των Ισραηλινών κατά των ακτιβιστών, που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους, δεν άφησαν ανεπηρέαστα τα μέλη του Π.Α.ΜΕ., που καταδίκασαν το γεγονός και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς το δοκιμαζόμενο λαό των Παλαιστινίων. Στο θέμα αναφέρθηκε, μιλώντας στον ΠτΘ, και ο Δημήτρης Ανθούσης, μέλος της γραμματείας Ν. Ροδόπης του Π.Α.ΜΕ., χαρακτηρίζοντας την επίθεση του Ισραήλ «ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα» και καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις ΗΠΑ, την ΕΕ αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς, που «σταθερά υποστηρίζουν την πολιτική του Ισραήλ». Τόνισε τις ευθύνες και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, που «υπογράφουν μεγάλης έκτασης στρατιωτικές συνεργασίες και διοργανώνουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ».
Αναφερόμενος στη συμμέτοχη του κόσμου στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτόν τον καιρό στην Κομοτηνή αλλά και στην υπόλοιπη χωρά, δήλωσε αφενός ικανοποιημένος, αφού «ο αγώνας πλέον έχει νέα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, έχει δεκάδες ή και εκατοντάδες αγωνιστές από άκρη σε άκρη της Ελλάδος, ενώ σωματεία για πρώτη φορά παίρνουν την υπόθεση της πάλης στα χέρια τους, θυμίζοντας-κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα-κάτι από τα παλιά, θυμίζοντας την εποχή Γιαννίτση». Αφετέρου, δήλωσε πως πλήρης ικανοποίηση θα υπάρξει, «εφόσον συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι την ανάγκη πάλης για μια άλλη εξουσία, μια λαϊκή εξουσία και απαντήσουν αντίστοιχα στην πολιτική της κυβέρνησης». Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τους αγώνες των εργαζομένων, οι όποιοι «έχουν το δίκαιο με το μέρος τους και θα κατορθώσουν να επιβάλλουν το δίκαιο τους», ενώ προανήγγειλε νέα απεργία στο επόμενο διάστημα, στις πρώτες 15 μέρες του Ιουνίου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.