Ζημιες μικρης εκτασης στο Δοκο απο πλημμυρες
Τοπικό καιρικό φαινόμενο την Πέμπτη το πρωί στην περιοχή του Δοκού και του Καλλυντηρίου δημιούργησε προβλήματα στον οικισμό του Δοκού, ευτυχώς όχι μεγάλης έκτασης. Συγκεκριμένα πλημμύρισε το ρέμα που διασχίζει τη Δύμη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αποθήκες και ένα κατάστημα. Στην περιοχή βρέθηκαν ο νομάρχης Ροδόπης και ο αντινομάρχης κ. Κατσιμίγας και με τη βοήθεια χωματουργικού καθαρίστηκε το ρέμα ώστε σε περίπτωση νέων καιρικών φαινομένων να μην υπάρξουν προβλήματα.
Μεταφέροντας την εικόνα ο αντινομάρχης κ. Κατσιμίγας τόνισε ότι «καταστροφές δεν υπάρχουν σε σπίτια. Πλημμύρισε το κατάστημα ενός μαραγκού, και υπάρχουν ζημιές σε αγροτικές αποθήκες. Έχουν πλημμυρίσει αρκετά καπνοχώραφα, χωράφια με βαμβάκια και έχουν καταστραφεί κάποιες μπάλες άχυρο. Βέβαια να πω ότι πρωταγωνιστής είναι ο ανθρώπινος παράγοντας εφόσον το ρέμα μέσα στο χωριό έχει μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο. Ο βασικός αυτός λόγος καθώς και η υπερβλάστηση του ρέματος είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πλημμύρες».
Ο καιρός
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία στην περιοχή της Θράκης θα εκδηλωθούν αυξημένες με βροχές και καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα ενώ και αύριο προβλέπονται τα ίδια φαινόμενα.
Α.Π.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
