Ολοκληρωνονται τα προγραμματα μαζικου αθλητισμου του Δημου Κομοτηνης

Ολοκληρώνονται στις 12 Ιούνη τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού που λειτουργεί εδώ και χρόνια ο δήμος Κομοτηνής μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Άθλησης και Μαζικού Αθλητισμού, πρώην ΔΟΝΑ και στα οποία ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας συμμετέχει. Ευχαριστημένος δηλώνει ο νέος πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Γιώργος Ναβροζίδης σε επικοινωνία που είχε με τον «Παρατηρητή της Θράκης».

Προγράμματα

Μία γκάμα προγραμμάτων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Άθλησης και Μαζικού Αθλητισμού κ. Γιώργο Ναβροζίδη πραγματοποιούνται στο πλαίσιο λειτουργίας του φορέα.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Άθλησης και Μαζικού Αθλητισμού λειτουργεί προγράμματα που απευθύνονται σε παιδική ηλικία, και συγκεκριμένα τμήματα στίβου, κολύμβησης, τένις, μπάντμιντον, ρυθμικής γυμναστικής. Επίσης λειτουργεί προγράμματα που απευθύνονται σε εφήβους, ήτοι προγράμματα προετοιμασίας για την προετοιμασία των υποψηφίων σε διάφορες σχολές, είτε αστυνομικές είτε στρατιωτικές, προγράμματα που απευθύνονται σε γυναίκες, γυμναστικής, αερόμπικ και κολύμβησης, προγράμματα καλαθοσφαίρισης, αντισφαίρισης και κολύμβησης αλλά και προγράμματα που απευθύνονται στην τρίτη ηλικία, όπως γυμναστικής και παραδοσιακών χορών και ένα μεγάλο πρόγραμμα που απευθύνεται σε ανθρώπους με θέματα υγείας, όπως οι καρδιοπαθείς, οι σακχαροδιαβητικοί και αυτοί που έχουν πόνους στη μέση.

«Τα τμήματα που λειτουργούν είναι περίπου εβδομήντα πέντε και σε κάθε τμήμα συμμετέχουν 12 – 18 άτομα. Συνολικά δηλαδή, οι επωφελούμενοι αυτών των προγραμμάτων αγγίζουν τα 900 άτομα. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός των οποίων η συνδρομή να σημειώσω ότι είναι ελάχιστη. Η ετήσια συνδρομή ανάλογα με το τμήμα κυμαίνεται από 40 έως 50 ευρώ. Οι καθηγητές είναι πτυχιούχοι γυμναστικής ακαδημίας με τις ανάλογες ειδικότητες.

Είναι γνωστό ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Υπάρχουν βέβαια τα ιδιωτικά γυμναστήρια που απαιτούν μεγαλύτερη οικονομική εισφορά. Τα προγράμματα λοιπόν τα δικά μας απευθύνονται σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική άνεση να ασκηθούν στα ιδιωτικά και επιζητούν την άσκηση, άλλος για χόμπι ή άλλος από ανάγκη. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του δήμου απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Είμαστε από τους λίγους δήμους πανελλαδικά που έχουν τόσα πολλά προγράμματα».

Υποδομές

Τα τμήματα λειτουργούν στα γυμναστήρια των σχολείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. «Τα προγράμματά μας φιλοξενούνται στα γυμναστήρια των σχολείων καθώς και στις εγκαταστάσεις του κλειστού και του κολυμβητηρίου. Θα πρέπει όμως να τονίσω ότι θα πρέπει να γίνουν συντηρήσεις και μάλιστα μεγάλες τόσο στο κλειστό όσο και στο κολυμβητήριο, γιατί έχουν να συντηρηθούν εδώ και πολλά χρόνια και αφορούν είτε σε θέματα φωτισμού, είτε θέρμανσης, είτε στέγης. Θα έλεγα ότι είμαστε σε καλή κατάσταση όσον αφορά στις υποδομές».

«Εξαιρετική

η συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ»

Κύριο μέλημα της Επιχείρησης είναι η λειτουργία των παραπάνω προγραμμάτων. Πέρα όμως από αυτά μέλημα της διοίκησης είναι η συντήρηση των αθλητικών υποδομών που υπάρχουν στον δήμο, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα τένις, μπάσκετ ή ποδοσφαίρου, καθώς και η συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ και γενικότερα με φορείς που έχουν στόχο τον αθλητισμό, και η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων που θα συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη. Η συνεργασία μας με το ΤΕΦΑΑ είναι πολύ καλή και στηρίζουμε το έργο του. Όλοι οι φοιτητές που έχουν ειδικότητα κολύμβηση στηρίζουν το τμήμα κολύμβησης»

Λήξη προγραμμάτων

Να σημειωθεί ότι τα προγράμματα λήγουν στις 12 του Ιούνη και η νέα χρονιά θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου.

Την προηγούμενη Κυριακή έληξαν κάποια προγραμμάτων που αφορούσαν παιδικά προγράμματα. «Σκέφτομαι και διερευνώ ακόμη με τη λήξη των προγραμμάτων να κάνουμε μια εκδήλωση, όχι όμως με την έννοια της πανηγυρικής εκδήλωσης και των επιδείξεων αλλά να επισκεφθούμε μια περιοχή της Κομοτηνής και όλοι οι επωφελούμενοι των προγραμμάτων να προβούμε σε καθαριότητα των χώρων της. Θέλω δηλαδή να δώσουμε μια συμβολική νότα στην λήξη των προγραμμάτων».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.