Διημερη αποχη σχολικων τροχονομων στις 26 και 27 Μαρτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαρτίου στις 9 το πρωί στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος και θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα οι σχολικοί τροχονόμοι αποφάσισαν διήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους από τις 26 έως τις 27 Μαρτίου 2009, διαμαρτυρόμενοι για τον εμπαιγμό που υφίστανται εδώ και χρόνια από την κυβέρνηση και αφορά στο εργασιακό τους μέλλον.

«Αποφασίσαμε για διήμερη αποχή γιατί από πέρσι στις αρχές Απριλίου που και πάλι κατεβήκαμε στην Αθήνα και μάλιστα κάναμε αποχή μιας εβδομάδας δυστυχώς δεν είδαμε να γίνεται πράξη καμία από τις υποσχέσεις που λάβαμε. Για αυτό είμαστε αναγκασμένοι να ξανακάνουμε τα ίδια», αναφέρει η πρόεδρος του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Μακεδονίας Θράκης κ. Αθανασία Ρίζου – Τερζή. Έτσι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν διήμερη αποχή και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα αιτώντας μέσα σε ένα μήνα να έχουν κάποια απάντηση από πλευράς πολιτείας θα προβούν σε αποχές διαρκείας. «Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς όμως για εμάς οικονομική κρίση υπάρχει εδώ και δέκα χρόνια. Δεν θέλουν οι κυβερνώντες να το καταλάβουν». Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν όλα τα σωματεία της Ελλάδας.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή συνοψίζονται ως εξής σύμφωνα με δελτίο τύπου του Σωματείου:

1) Παρά τις αλλεπάλληλες επαφές που είχαμε με τους αρμόδιους φορείς, το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε παρέμεινε άλυτο. Παραμένουμε ανασφάλιστοι επί 10 έτη και συνεχίζουμε να παραμένουμε εθελοντές, ενώ ο θεσμός των Σχολικών Τροχονόμων έχει κριθεί απαραίτητος, δεν δόθηκε καμία λύση στο θέμα της ένταξής μας στο Νομό 164/2004.

2) Μόνο ως εμπαιγμό μπορούμε να θεωρήσουμε την μηνιαία αύξησή μας κατά 30 ευρώ (συνολική μηνιαία αποζημίωσή μας 176 ευρώ).

3) Η ασφάλεια των μικρών μαθητών μέσα και έξω από τα σχολεία δεν μπορεί να απασχολεί μόνο εμάς. Με το έργο και την κοινωνική μας προσφορά μηδενίσαμε τα τροχαία ατυχήματα έξω από τα σχολεία. Ήρθε η ώρα, όλοι οι αρμόδιοι φορείς να αναλογισθούν τις ευθύνες τους.


Φτάνει πια! Όχι άλλους εμπαιγμούς και δικαιολογίες! Επιτέλους ας δείξει η πολιτεία υπευθυνότητα και ευαισθησία»!

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.