«Εβδομαδα νεων τεχνολογιων»
Οι νέες τεχνολογίες και οι υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου με την ταχύτατη ανάπτυξή τους εισχωρούν όλο και περισσότερο στην ζωή μας. Κάθε πτυχή της καθημερινής μας δραστηριότητας μπορεί να διευκολυνθεί με την χρήση αυτών των τεχνολογιών. Η γνώση χρήσης του διαδικτύου αποτελεί βασική παράμετρο προόδου και βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων μας.
Το έναυσμα για την κατανόηση και χρήση των τεχνολογιών αυτών το δίνει η Δ.Ε.Α.ΚΟ. με την οργάνωση της «Εβδομάδας Νέων Τεχνολογιών» από τις 5 έως τις 12 Νοεμβρίου, ανοιχτή για όλους αυτούς που χρειάζονται, αλλά δεν έχουν την ευχέρεια χρήσης τους.
Στα πλαίσια της «Εβδομάδας Νέων Τεχνολογιών» παρουσιάζονται και αναλύονται σε χωριστές ενότητες οι βασικές έννοιες και οι συχνότερες χρήσεις του διαδικτύου που μπορούν να βοηθήσουν την καθημερινότητά μας, όπως είναι οι τραπεζικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου, οι συναλλαγές με το δημόσιο, οι αγορές μέσω διαδικτύου και η επικοινωνία και ψυχαγωγία.
Τα εργαστήρια της «Εβδομάδας Νέων Τεχνολογιών» πραγματοποιούνται από τις 5 έως τις 12 Νοεμβρίου (εργάσιμες μέρες) από τις 18:30 στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου Δήμου Κομοτηνής και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.
Η «Εβδομάδα Νέων Τεχνολογιών» πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου «Διάδοση ωφελειών των νέων τεχνολογιών και αναβάθμιση της βάσης δεδομένων των infokiosks», Μέτρο 4.1 του Ε.Π. της Κ.Π. Urban II «Κομοτηνή: Βιώσιμη πόλη για όλους 2001-2006» και χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.
Ικανοποιητική είναι η συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα της ΔΕΑΚΟ σύμφωνα με το Γεώργιο Μπραντή, μαθημαιτκό, καθηγητή πληροφορικής. «Διδάσκουμε τη χρήση του Ιντερνετ. Ξεκινήσαμε από το τι είναι ίντερνετ, είδαμε πώς γίνεται η πλοήγηση στις ιστοσελίδες και από εδώ και στο εξής θα δούμε πώς γίνεται η αναζήτηση και φυσικά θα γίνει αναφορά για την προστασία από τους διάφορους κινδύνους που υπάρχουν σε αυτό. Είναι πολυεργαλείο, ωστόσο όμως υπάρχουν πολλές σκοτεινές πλευρές, όπως παιδική πορνογραφία, site που διαφημίζουν την παιδική εγκληματικότητα. Κυρίως μας ενδιαφέρει η προστασία των παιδιών.
Τις επόμενες μέρες θα αναπτυχθούν θέματα εφαρμογών του Ίντερνετ σε υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα εφορίες «Ουσιαστικά είναι πολύτιμο εργαλείο. Κατ’ αρχήν μας γλυτώνει από ένα μεγάλο μέρος της ταλαιπωρίας που υφιστάμεθα από την γραφειοκρατία». Να σημειωθεί ότι επίσης θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα συναλλαγής τραπεζών και ηλεκτρονικού εμπορίου.
Ουζγκιούρ Μ.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
