Ημεριδα για την καταπολεμηση των ναρκωτικων
Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες της ημερίδας με θέμα την καταπολέμηση των ναρκωτικών και τις μεθόδους συνεργασίας μεταξύ των αστυνομιών του κόσμου, η οποία έγινε σε συνδιοργάνωση του Γραφείου DIA της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Αστυνομικό Μέγαρο της Κομοτηνής. Πρόκειται για την τρίτη ημερίδα που γίνεται στην Ελλάδα, η πρώτη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η δεύτερη τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και η Τρίτη σήμερα στην Κομοτηνή. Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτησε και ο Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη κ. Hoyt Brian Yee, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο κοινός στόχος των δύο χωρών είναι «να καταπολεμήσουμε τα ναρκωτικά που αποτελεί κοινή πρόκληση για τις δύο χώρες, να ενισχύσουμε την ασφάλεια, την προστασία των πολιτών στην Βόρεια Ελλάδα, όσον αφορά την καταπολέμηση των ναρκωτικών».
Στη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με το Γραφείο DIA της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, που είχε στόχο την καταπολέμηση των ναρκωτικών, αλλά και την ανεύρεση μεθόδων συνεργασίας μεταξύ των αστυνομιών της χώρας, αναφέρθηκε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Νικολόπουλος, μιλώντας για το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή, παρουσία των εξειδικευμένων στελεχών της Αμερικανικής Πρεσβείας. Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι προϊστάμενοι των ομάδων και των υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών όλων των υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οι οποίοι «είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες στον τομέα των ναρκωτικών και της καθημερινής μάχης κατά των ναρκωτικών».
Ο κ. Νικολόπουλος ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόξενο αλλά και τους δυο συνεργάτες του από την Αμερικανική Πρεσβεία για την βοήθεια που παρέχουν, ενώ πιστεύει ότι «τα στοιχεία που θα μας δώσουν, σίγουρα θα είναι πολύτιμα στον αγώνα μας».
Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτησε και ο Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη Hoyt Brian Yee, ο οποίος εστίασε την προσοχή του στον κοινό στόχο που έχουν η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο θέμα της καταπολέμησης των ναρκωτικών. «Ο κοινός στόχος των χωρών μας είναι να καταπολεμήσουμε τα ναρκωτικά που αποτελεί κοινή πρόκληση για τις δύο χώρες», είπε ο πρόξενος των ΗΠΑ ο οποίος εξήρε τη σημασία του εν λόγω σεμιναρίου που διοργανώθηκε χθες στην Κομοτηνή, τονίζοντας ότι στόχος του είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο πλευρών στην περιοχή ώστε «να ενισχύσουμε την ασφάλεια, την προστασία των πολιτών στην Βόρεια Ελλάδα, όσον αφορά την καταπολέμηση των ναρκωτικών».
Επίσης, η ημερίδα αυτή αποσκοπούσε στην παρουσίαση των τρόπων αντιμετώπισης αυτής της μεγάλης πρόκλησης -που λέγεται «ναρκωτικά»- στην Αμερική. «Χαιρόμαστε ότι σήμερα έχουμε την δυνατότητα να ανταλλάξουμε ιδέες για το πώς εμείς στην Αμερική αντιμετωπίζουμε αυτή την πρόκληση, αλλά και να δούμε πώς οι Έλληνες εδώ αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».
Τέλος, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην πόλη μας ο Αμερικάνος πρόξενος επισκέφθηκε εθιμοτυπικά στα γραφεία της Υπερνομαρχίας τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης Έβρου Γεώργιο Μηνόπουλο.
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
