Ορκιστηκαν οι 50 οικονομολογοι του ΔΟΣΑ

Άλλοι 50 οικονομολόγοι αποφοίτησαν φέτος από το Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (ΔΟΣΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης.

Χαρά από τη μία και συγκίνηση από την άλλη είναι τα συναισθήματα που καταλαμβάνουν αυτές τις μέρες τόσο τους πτυχιούχους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όσο και τους γονείς τους. Με ωραίες ανθοδέσμες και χαμογελαστά πρόσωπα γέμισε το αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, όπου ορκίστηκαν χθες οι απόφοιτοι του ΔΟΣΑ. Στους πρώην πλέον φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι από χθες απόκτησαν πτυχία και έχουν δυνατότητα πλέον να συμμετέχουν στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ ή να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές, ήρθαν να συγχαρούν οι γονείς, αλλά και φίλοι.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε ο κύκλος σπουδών 50 φοιτητών του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης με την τελετή της ορκωμοσίας», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΟΣΑ Διονύσιος Χιόνης, ο οποίος ταυτόχρονα ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους. Με μεγάλη χαρά ο κ. Χιόνης ανακοίνωσε ότι σημαντικός αριθμός των αποφοίτων του Τμήματος έχει γίνει δεκτός σε μεγάλα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ικανοποιητικός αριθμός των πτυχιούχων θα παραμείνει στην Κομοτηνή και θα δραστηριοποιηθεί στην οικονομική ζωή του τόπου. «Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα το ΔΟΣΑ θα παίξει έναν πιο ουσιαστικό ρόλο και στην τοπική κοινωνία και μαζί με τους πτυχιούχους του θα μπορέσει να συμβάλει στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη».

Ο κ. Χιόνης έκανε λόγο για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής από την αγορά εργασίας, αλλά και από τους μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών για όλους τους αποφοίτους του ΔΟΣΑ που τους δίνει περισσότερες ευκαιρίες για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. «Από τα στοιχεία που κρατάμε και από την παρακολούθηση που κάνουμε για την πορεία και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας, βλέπουμε ότι χρόνο με το χρόνο βελτιώνονται οι συνθήκες υποδοχής από την αγορά εργασίας, αλλά και από τους μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών για όλους τους αποφοίτους του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.