Δυναμικη η κινηση στη Δημοτικη Αγορα Κομοτηνης

Δυναμική παρουσιάζεται αυτή την εβδομάδα η κίνηση στη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής, όσον αφορά τη ζήτηση στα οπωρολαχανικά, σύμφωνα με τον έμπορο Ιωάννη Κνίκο που πολυετή παρουσία στη Δημοτική Αγορά της πόλης. Νοικοκύρης ο Έλληνας καταναλωτής φροντίζει για το Πασχαλινό του τραπέζι, παρ’ όλες τις «τσουχτερές» τιμές που συναντά στα εμπορεύματα.

Ακριβά κατά προτίμηση εμπορεύματα ζητά ο Κομοτηναίος καταναλωτής επισκεπτόμενος τη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής, όπως μετέφερε ο έμπορος Ιωάννης Κνίκος, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η αγορά ξεκίνησε δυνατά από τις αρχές της Μ. Εβδομάδας.

Φυσικά οι τιμές στα εμπορεύματα είναι αρκετά τσιμπημένες, ενώ ο κόσμος δεν προτιμάει τα φθηνά».


Σχεδόν δυσεύρετες και συνάμα ακριβές είναι οι ντομάτες, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι έμποροι ως προς την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού. Η λύση υπάρχει κι αυτή τη φορά με την ντομάτα εισαγωγής από την Ιταλία και την Κρήτη.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Ευτυχώς, έχουν γίνει τεράστιες εισαγωγές από την Ιταλία. Προσωπικά έχω εισαγωγές από την Ιταλία και την Κρήτη και οι τιμές είναι ίδιες μ’ αυτές τις ελληνικές

Όσο για τις τιμές στα λαχανικά που είναι «τσουχτερές», ο κ. Κνίκος ενημερώνει ότι η τιμή της ντομάτας θα κυμανθεί φέτος γύρω στα 2,5 ευρώ, γύρω στα 60-65 λεπτά κοστίζουν τα αγγούρια.

Έως 1 ευρώ το κιλό αγγίζει η τιμή του μαρουλιού που είναι ντόπιο.

Προβλήματα με την ντόπια πατάτα αντιμετωπίζει ο νομός Ροδόπης, σύμφωνα με τον κ. Κνίκο, διότι «δεν έχουμε καλές πατάτες. Εδώ τρώμε κίτρινες πατάτες».

Γι’ αυτό η αγορά γεμίζει από άσπρες πατάτες εισαγωγής, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Αιγύπτου, στις οποίες «έγιναν αυστηροί έλεγχοι όσον αφορά την ποιότητά τους από τη νέα υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης». Η τιμή της εισαγόμενης πατάτας κυμαίνεται στα 60-70 λεπτά.

Ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στα φρούτα, καθώς δεν υπάρχουν πολλά ντόπια φρούτα λόγω καιρού με αποτέλεσμα οι έμποροι να αναγκάζονται να εισάγουν, εκτός από φράουλες και πορτοκάλια που είναι ντόπια.

Όσο για τις τιμές, τα πορτοκάλια έχουν 1-1,5 ευρώ, τα μήλα 1,5-2 ευρώ, οι φράουλες γύρω στα 3 ευρώ, τα αχλάδια 2,5 ευρώ, οι μπανάνες 2 ευρώ.

Τέλος, ο κ. Κνίκος δεν παρέλειψε να τονίσει την κίνηση που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα στη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής, καθώς «ο κόσμος ξεκίνησε δυνατά διότι θέλει να έχει προετοιμασμένο το Πασχαλινό τραπέζι παρόλο που οι τιμές είναι υψηλές.

Ήδη έχει πάρει τα απαραίτητα γιατί δεν τα αφήνει για την τελευταία στιγμή».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.