30 στρεμματα στην Καρυδια για τον Ιππικο Ομιλο Κομοτηνης

Έκταση 30 στρεμμάτων στην Καρυδιά παραχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο στον Ιππικό Όμιλο Κομοτηνής προκειμένου να αναπτύξει τις δραστηριότητές του. Η παραχώρηση έχει διάρκεια 15 ετών, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα ανανέωσής της. Στην παραχωρηθείσα έκταση σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στίβος ιππασίας και χώρος εστίασης.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2008 πρόκειται να ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου, η οποία θα κατατεθεί, προκειμένου να διασφαλιστούν και τα κονδύλια υλοποίησής της, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 2010 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής, Κατερίνα Ιωαννίδου.

Ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής ιδρύθηκε στα τέλη του 2006 και σήμερα αριθμεί περίπου 70 μέλη. Από τις πρώτες ημέρες της σύστασής του η Διοίκηση του Ομίλου είχε οργανώσει εκδηλώσεις για τα παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το άλογο.

Πριν από ένα μήνα περίπου στον Ιππικό Όμιλο Κομοτηνής παραχωρήθηκε έκταση 30 στρεμμάτων από το Ελληνικό Δημόσιο στην περιοχή της Καρυδιάς, με σκοπό να αναπτύξει τις δραστηριότητές του. «Πρόσφατα, μετά από αρκετές προσπάθειες μας έγινε παραχώρηση μιας έκτασης 30 στρεμμάτων στην Καρυδιά, με σχετικό επίσημο έγγραφο», σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής Κατερίνα Ιωαννίδου.

Στην παραχωρηθείσα έκταση σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στίβος ιππασίας και χώρος εστίασης. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ομίλου, «διεκδικήσαμε αυτή την έκταση για να οργανώσουμε ειδικές εγκαταστάσεις, δηλαδή έναν οργανωμένο ιππικό όμιλο όπου θα γίνονται μαθήματα ιππασίας, περίπατοι, θεραπευτική ιππασία, όπως γίνεται σε άλλους ομίλους της χώρας».

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2008 πρόκειται να ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου, η οποία θα κατατεθεί, προκειμένου να διασφαλιστούν και τα κονδύλια υλοποίησής της, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Το πρωταρχικό μας μέλημα ήταν να διασφαλίσουμε την έκταση γιατί χωρίς αυτήν στην κυριότητα του Ομίλου δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε ούτε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Επομένως, τώρα ξεκινάει η διαδικασία εύρεσης κονδυλίων μέσω κάποιων προγραμμάτων».

Το 2010 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της προέδρου του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής κ. Ιωαννίδου. «Περιμένουμε το έργο να ολοκληρωθεί γύρω στο 2010 στη μορφή που πρέπει να είναι».

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με σκοπό την συγκέντρωση εσόδων για την περίφραξη της έκτασης, ενώ για το καλοκαίρι ο Ιππικός Όμιλος έχει προγραμματίσει πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας. «Μέχρι το καλοκαίρι θέλουμε να ολοκληρώσουμε την περίφραξή μας ώστε να μπορούμε να πραγματοποιούμε στο χώρο μας κάποιες μίνι εκδηλώσεις για παιδιά, κυρίως, όπως είχαμε κάνει και στη Μέση και στο ραδιοφωνικό σταθμό».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.