«ΒΕΒΗΛΑ, ΚΙΒΔΗΛΑ, ΣΚΥΒΑΛΑ» του Κωστα Ζουραρι

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007, στις 21:00, ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και οι εκδόσεις «Αρμός» παρουσιάζουν στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» τον συγγραφέα Κώστα Ζουράρι και το τελευταίο πολυσυζητημένο του βιβλίο «ΒΕΒΗΛΑ, ΚΙΒΔΗΛΑ, ΣΚΥΒΑΛΑ».

Το βιβλίο παρουσιάζει ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Ι.Π.Ε.Τ. /ΑΘΗΝΑ και θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Ο Κώστας Ζουράρις είναι διανοούμενος γνωστός ανά το πανελλήνιο.

Συγγραφέας πολλών βιβλίων, τα οποία επικεντρώνονται στον τρόπο και το ήθος της Ελληνικής παράδοσης και ταυτότητας από τον Όμηρο μέχρι τον Παπαδιαμάντη, καθώς και σε θέματα Ελληνικής ιστορίας.


Αγαπημένη μορφή του Κώστα Ζουράρι ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας ιστορικός Θουκυδίδης, για τον οποίο έχει αφιερώσει πολλές σελίδες.

Ευρύτερα γνωστός έγινε μέσω των δημόσιων εμφανίσεών του, στον Τύπο και στην τηλεόραση, αλλά και από εκατοντάδες διαλέξεις που έχει δώσει σε όλη την Ελλάδα.

Η εκφραστική του ικανότητα, όλως ιδιαίτερη και θελκτική, τόσο γραπτά όσο και προφορικά χαρακτηρίζεται (σχεδόν) πάντα από μια φιλοπαίγμονα διάθεση.

Τους τελευταίους μήνες πρωτοστάτησε μαζί με άλλους στην προσπάθεια απόσυρσης του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και πολύ μεγάλες συζητήσεις για τον προσανατολισμό της ιστορίας μας.

Τα διάφορα κείμενά του για το θέμα τα έχει συγκεντρώσει σε έναν τόμο υπό τον τίτλο «Βέβηλα, κίβδηλα, σκύβαλα», και ο οποίος εδώ και μήνες είναι από τα πρώτα σε πωλήσεις στην Ελλάδα.

Το νέο βιβλίου του καθηγητή Κώστα Ζουράρι «Βέβηλα Κίβδηλα Σκύβαλα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός, είναι μία απάντηση λοιπόν στο πολυσυζητημένο βιβλίο της ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, που πριν αποσυρθεί, είχε αποκτήσει τους τελευταίους μήνες φανατικούς υπέρμαχους και εχθρούς…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.