Σε καλα επιπεδα κινηθηκε η αγορα της Κομοτηνης

Το περασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκε επίσημα η χειμερινή περίοδος των εκπτώσεων σ’ όλη τη χώρα που διήρκεσε ένα μήνα, από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου. Σε καλά επίπεδα κινήθηκε η αγορά της Κομοτηνής την περίοδο των εκπτώσεων, σύμφωνα με τη γενική αποτίμηση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Κάνοντας αποτίμηση της κίνησης στην αγορά της Κομοτηνής την περίοδο των εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Πέτρος Λιανουρίδης τόνισε ότι φέτος η αγορά της Κομοτηνής κινήθηκε καλά την περίοδο των εκπτώσεων. «Καθ’ όλη τη διάρκεια των φετινών χειμερινών εκπτώσεων η αγορά κινήθηκε σε καλά επίπεδα για το καταναλωτικό κοινό, αλλά όχι τόσο καλά για τους εμπόρους. Οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους με 50%, 60% και 70% προς το τέλος της περιόδου των εκπτώσεων. Αυτό δείχνει ότι κινήθηκε η αγορά και μπήκε κόσμος σε αρκετά καταστήματα».

Πιο αναλυτικά, σε καλά επίπεδα κινήθηκε η αγορά της πόλης μας στην αρχή της περιόδου των εκπτώσεων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Λιανουρίδη, ενώ μετά σημειώθηκε μια ύφεση. «Κατά τις δυο πρώτες εβδομάδες η κίνηση ήταν αρκετά ανεβασμένη, μια ύφεση σημειώθηκε κατά τα μέσα των εκπτώσεων, γενικά όμως με αυξημένη κίνηση έκλεισε η περίοδος των εκπτώσεων».

Σε προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων δεν παρέλειψε να αναφερθεί ο κ. Λιανουρίδης, κάνοντας λόγο για τη συνέχιση του καινούριου θεσμού των εκπτώσεων που διαρκεί ένα μήνα, ως αποτέλεσμα χρόνιου αιτήματος των εμπορικών συλλόγων. «Στην αρχή των εκπτώσεων υπήρχαν κάποια προβλήματα που δημιούργησε η Αθήνα. Λάβαμε κάποια χαρτιά όπου έπρεπε να απαντήσουμε αν είμαστε θετικοί για τη συνέχιση της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου των εκπτώσεων. Απαντήσαμε θετικά σαν τοπικός Εμπορικός Σύλλογος».

Προσφορές

Σε προσφορές των εμπορευμάτων τους μπορούν να προχωρήσουν οι έμποροι – με τη λήξη της περιόδου των εκπτώσεων – οι οποίοι ενδιαφέρονται να ρευστοποιήσουν τα εναπομείναντα εμπορεύματά τους, όπως μετέφερε ο κ. Λιανουρίδης. «Από χθες, ή κι αργότερα, οι έμποροι έχουν το δικαίωμα να ρευστοποιήσουν τα εναπομείναντα εμπορεύματά τους εντός της επιχείρησής τους, στο πλαίσιο 10ημέρου προσφορών, κάνοντας μια αίτηση προς το τοπικό Εμπορικό Σύλλογο». Κατά τη διάρκεια των προσφορών οι έμποροι καλούνται να τηρήσουν τις προϋποθέσεις, όπως είναι οι αναγραφόμενες διπλές τιμές, η λέξη «προσφορές» και τα εμπορεύματα που προσφέρει το κατάστημα να υπάρχουν εντός της βιτρίνας.

ΝΑΙ στην αλλαγή ημέρας της λαϊκής αγοράς Κομοτηνής

Θετικός εμφανίστηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής σε αίτημα για την αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς στην Κομοτηνή από Τρίτη σε Σάββατο που υποβλήθηκε από τους μικροπωλητές και συζητήθηκε κατά την προχθεσινή σύσκεψη που έλαβε χώρα στη Νομαρχία Ροδόπης. «Είναι μια κίνηση που ζητήθηκε από μεγάλο ποσοστό των μικροπωλητών που δραστηριοποιούνται εντός της λαϊκής αγοράς Κομοτηνής, οι οποίοι επιθυμούν ν’ αλλάξει η ημέρα της. Εμείς, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με τη σειρά μας καλέσαμε τα Δ.Σ. και συναποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτή την απόφαση των μικροπωλητών».

Να σημειωθεί ότι αυτή η μεταφορά της ημέρας ήδη εφαρμόζεται στην αγορά της Καβάλας και της Ξάνθης, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Λιανουρίδης, ο οποίος πιστεύει ότι «θα γίνει το ίδιο και στην Κομοτηνή, αλλά θα προχωρήσει η αλλαγή και σε άλλες πόλεις της χώρας».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.