Ετησιος χορος του Συλλογου Ηπειρωτων Ν. Ροδοπης
Με μεγάλη συμμετοχή των μελών και των φίλων πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό για το 2007 ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων» σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης το βράδυ της Παρασκευής. Οι προσκεκλημένοι, με τη συνοδεία μιας εκ των καλυτέρων ορχηστρών της Ηπείρου, απόλαυσαν μια γνήσια ηπειρώτικη βραδιά, η οποία ξεκίνησε με το χορευτικό του Συλλόγου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων» κ. Ευάγγελος Βαρτζόπουλος καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, Ηπειρώτες δεύτερης ή τρίτης γενιάς που κρατούν ακόμα τις ρίζες των πατεράδων τους και των παππούδων τους, όπως ανέφερε, στη συνέχεια έκανε λόγο για την Ήπειρο και για τους Ηπειρώτες, που είναι περήφανοι για την καταγωγή τους. «Είναι περήφανοι γιατί η Ήπειρος είναι ο τόπος των μεγάλων εθνικών ευεργετών, των δασκάλων του γένους και των εθνικών αγωνιστών. Γιατί είναι ο τόπος της πίστης στην παράδοση και της αγάπης στην πατρίδα. Γιατί ο Ηπειρώτης είναι ο άνθρωπος της εργασίας, της δημιουργίας, του μόχθου της ζωής. Η ηπειρώτικη φύση τον οδήγησε στη τέχνη της πέτρας και του ξύλου φτιάχνοντας αρχιτέκτονες – μύστες στην αρχιτεκτονική της πέτρας, προσαρμοσμένης απόλυτα και αρμονικά στο ηπειρώτικο χώρο. Τα τραγούδια και γενικότερα η μουσική παράδοση της Ηπείρου είναι το αντιπροσωπευτικότερο στοιχείο της ζωής του Ηπειρώτη. Μέσα σε αυτά αποτυπώνονται οι αγώνες του για την πατρίδα, οι αγωνίες του για τη ζωή και το θάνατο, το μαράζι της ξενιτιάς, ο νόστος της πατρίδας και του πέτρινου σπιτιού στο χωριό».
Τέλος, ο κ. Βαρζόπουλος ευχήθηκε καλή διασκέδαση στους προσκεκλημένους λέγοντας «απόψε έχουμε τη χαρά να βρίσκεται κοντά μας μια από τις καλύτερες ορχήστρες της Ηπείρου, η οποία και θα μας ταξιδέψει και στην Ήπειρο, στα παιδικά μας χρόνια, σε χαρές, σε λύπες και σε προσωπικά του καθενός μας βιώματα».
Σ.Χ.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
