Πολιτιστικες Εκδηλωσεις «Ερασμια 2006»
Η Πολιτιστική Στέγη Ερασμίου «Γ. Βιζυηνός» υπό την αιγίδα του δήμου Τοπείρου διοργανώνει και φέτος τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Εράσμια 2006» που θα πραγματοποιηθούν από τις 25 έως 29 Αυγούστου 2006. Τα «Εράσμια» διοργανώνονται εδώ και 26 χρόνια και έχουν σκοπό τη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων της περιοχής αλλά και τη διασκέδαση του κόσμου. Για πέντε μέρες οι επισκέπτες εκτός από τις διάφορες εκδηλώσεις θα γευτούν τη μαγεία της φύσης και τη δροσιά του ποταμού Nέστου.
Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Στέγης Ερασμίου «Γ. Βιζυηνός» κ. Αρχοντής Βομβαρδάς τα «Εράσμια» είναι μια γιορτή που ξεκίνησε πριν από 26 και χρόνια περίπου και καθιερώθηκε, «γιατί εξέφραζε την ανάγκη των ανθρώπων της περιοχής να διασκεδάσουν ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και να ζωντανέψουν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας».
Τα «Εράσμια» έχουν μεγάλη απήχηση στον κόσμο.
«Ήταν ανέκαθεν το αποκορύφωμα των γιορτών της περιοχής μας και συνεχίζουν να τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής γιατί απευθύνονται σε όλους, δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να ψυχαγωγηθούν και να ζωντανέψουν τις μνήμες από τα περασμένα.
Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να γνωρίσουν τη φύση που περιβάλλει το χωριό μας, από την παραλία μέχρι και το παραποτάμιο δάσος και το Δέλτα του Νέστου ποταμού, μια και το χωριό μας βρίσκεται πλησίον του Δέλτα».
Το πρόγραμμα των πενθήμερων εκδηλώσεων εκτός από συναυλίες, θεατρικές παρατάσεις, επίδειξη χορευτικών συγκροτημάτων και τουρνουά πινγκ-πονγκ περιλαμβάνει και τα εγκαίνια του ΚΑΠΗ.
«Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων θα ταυτιστούν και με τα εγκαίνια του ΚΑΠΗ όπου οι γυναίκες του χωριού θα παρουσιάσουν εδέσματα παραδοσιακά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βομβαρδάς.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Παρασκευή 25 Αυγούστου
Ώρα: 20:00 – Εγκαίνια ΚΑΠΗ Ερασμίου
Σάββατο 26 Αυγούστου
Ώρα: 21.30 Συναυλία με Rock & Pop μουσική με το μουσικό συγκρότημα «ΘΟΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ»
Κυριακή 27 Αυγούστου
Ώρα: 16.00 – Τουρνουά Πινγκ – Πονγκ
Ώρα: 20.30 – Θεατρική Παράσταση από την Θεατρική Εταιρεία «Ανατολικά του Νέστου» του Κ. Λειβαδίτη.
Δευτέρα 28 Αυγούστου
Ώρα: Παραδοσιακή Θρακιώτικη Βραδιά με τον Θύμιο Γκονγκίδη
Τρίτη 29 Αυγούστου
Ώρα: 21.30 – Λαϊκή Βραδιά με το συγκρότημα του «ΣΟΥΛΗ»
Κατά την περίοδο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΤΡΟ στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ερασμίου, την επιμέλεια της οποίας έχει η κ. Βούλα Μήτραινα με τη βοήθεια του κ. Αντώνη Κουτσούμπα.
Σ.Χ.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
