Καταργηθηκε το ωραριο λειτουργιας καταστηματων τα απογευματα της Παρασκευης
Καταργήθηκε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τα απογεύματα της Παρασκευής, μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες και παρεμβάσεις των εμπόρων της πόλης. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, η οποία έλαβε χώρα την Τρίτη 28 Μαρτίου 2006.
«Νίκησαν στο παιχνίδι» οι έμποροι της Κομοτηνής, αφού κατάφεραν να γυρίσουν στους παλιούς ρυθμούς λειτουργίας των καταστημάτων. Είναι γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της 5μηνης δοκιμαστικής περιόδου που τους είχε δοθεί οι έμποροι της πόλης δεν είδαν καμιά θετική εξέλιξη ως προς την αύξηση τζίρου πωλήσεων, αντιθέτως, τους προκάλεσε ζημιά στις επιχειρήσεις -με αύξηση των λειτουργικών εξόδων- και επιβάρυνση στην προσωπική τους ζωή. Για αυτό το λόγο, πριν από δέκα ημέρες περίπου στην Κομοτηνή είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με θέμα «Κατάργηση ή μη, του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων, κατά τα απογεύματα της Παρασκευής», όπου η πλειοψηφία των εμπόρων της πόλης τοποθετήθηκε κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τα απογεύματα της Παρασκευής.
Στη συνέχεια, την Τρίτη 28 Μαρτίου συνεδρίασε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής όπου ομόφωνα πάρθηκε απόφαση για την κατάργηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κατά τα απογεύματα της Παρασκευής. Για τις θετικές για τον εμπορικό κόσμο της πόλης εξελίξεις που προέκυψαν μετά από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Πέτρος Λιανουρίδης. «Μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής που έλαβε χώρα την Τρίτη 28 Μαρτίου 2006, πάρθηκε απόφαση για τη μη λειτουργία των καταστημάτων της Κομοτηνής κατά τα απογεύματα της Παρασκευής. Με τεκμηριωμένες απόψεις επί του θέματος και κατά τη διάρκεια της 5μηνης λειτουργίας των καταστημάτων τα απογεύματα της Παρασκευής διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε άνοδος του τζίρου, αντιθέτως υπήρχε μείωση, τα λειτουργικά έξοδα έγιναν περισσότερα. Επίσης, αυτή η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρύνει τις οικογένειες των καταστηματαρχών, οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να δουλεύουν επιπλέον ώρες. Μ’ αυτό το σκεπτικό αξιολογήσαμε και πήραμε την απόφαση ως Δ.Σ. να κλείσουμε το απόγευμα της Παρασκευής για τη θερινή περίοδο του 2006 από τις 3 Απριλίου».
Επομένως, από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2006 ξεκινάει το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, από το οποίο λείπει πλέον το απόγευμα της Παρασκευής. Παρακάτω αναφέρονται τα ωράρια εμπορικών καταστημάτων που θα λειτουργήσουν από 1 Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2006 και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα.
Ωράριο εμπορικών καταστημάτων
Από 1 Απριλίου 2006 έως 30 Ιουνίου 2006
ΔΕΥΤΕΡΑ 8.30 π.μ. 2.30 μ.μ.
ΤΡΙΤΗ 8.30 π.μ. 2.30 μ.μ. 5.30 μ.μ. 9 μ.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 8.30 π.μ. 2.30 μ.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 8.30 π.μ. 2.30 μ.μ. 5.30 μ.μ. 9 μ.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8.30 π.μ. 2.30 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 8.30 π.μ. 2.30 μ.μ.
Ωράριο εμπορικών καταστημάτων Μεγάλης Εβδομάδας
Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 8.30 π.μ. 2.30 μ.μ. 5.30μ.μ. 9 μ.μ.
Μ.ΤΡΙΤΗ 8.30 π.μ. 2.30 μ.μ. 5.30 μ.μ. 9 μ.μ.
Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 8.30 π.μ. 2.30 μ.μ. 5.30 μ.μ. 9 μ.μ.
Μ.ΠΕΜΠΤΗ 8.30 π.μ. 2.30 μ.μ. 5.30 μ.μ. 9 μ.μ.
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.00 π.μ. 7.00 μ.μ.
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 8.30 π.μ. 3.00 μ.μ.
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
