Το κεφι χιονι δεν κοιτα!

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν απέτρεψαν περίπου 80 μέλη του Συλλόγου Ποντιακής Νεολαίας Νομού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» να παραβρεθούν στο Τουριστικό Περίπτερο της Νυμφαίας για να κόψουν την βασιλόπιτά τους προχθές Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, εν μέσω άφθονου κεφιού και πλήρους ευφορίας.

Η παρέα εξαιρετική, η αφορμή δε σημαντική και επιβαλλόμενη από το καθιερωμένο τελετουργικό που ακολουθεί την έλευση κάθε νέου έτους. «Αν και τα μέλη του Συλλόγου από τις Σάπες δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε καν στην πόλη για να παραβρεθούν στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, οι υπόλοιποι τίμησαν την εκδήλωσή μας, κατόπιν βέβαια της απαραίτητης διαβεβαίωσης της δημοτικής αρχής ότι ο δρόμος προς το Τουριστικό Περίπτερο της Νυμφαίας μένει πάντα ανοιχτός», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Νικολαϊδης. Παρόν το εκχιονιστικό λοιπόν, παρόν και το κέφι το βράδυ της Κυριακής, με άρωμα ποντιακό και παραδοσιακή χροιά.

Παρούσες και οι κοπέλες από τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Κομοτηνής που γιόρταζαν κι αυτές την κοπή της δικής τους πίτας στον ίδιο χώρο. Μια παρέα όλοι μαζί, μια και οι δύο σύλλογοι συγχρωτίστηκαν και απέδωσαν τα μέγιστα σε χορό και τραγούδι, μαζί με τους θαμώνες του Τουριστικού Περιπτέρου και το προσωπικό!

Τυχερή της βραδιάς η Γκιλιάνα Σωτηριάδου, δραστήριο μέλος του Συλλόγου, στην οποία έτυχε το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε δωρεάν συμμετοχή στην ετήσια τριήμερη εκδρομή του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί στους επόμενους μήνες.

Ο Νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κούλης Ταξιλδάρης και Γιώργος Μανανάς, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Γρηγορόπουλος και Χρήστος Τσαραμπουλίδης παραβρέθηκαν και προσκλήθηκαν να χαιρετίσουν και την εκδήλωση του Συλλόγου Ποντιακής Νεολαίας.

Ο Νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης διαβεβαίωσε δε ότι έως τις 2 Ιουλίου θα έχουν ασφαλτοστρωθεί και τα 1200 μέτρα δρόμου που απομένουν μέχρι το χώρο όπου διεξάγεται κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα το ολοήμερο παραδοσιακό υπαίθριο πανηγύρι, «Παρχάρια», το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, λόγω των πλούσιων χορευτικών εκδηλώσεων και της αναβίωσης παραδοσιακής πάλης σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Πάλης Ελλάδας και τη συμμετοχή αξιόλογων αθλητών.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Νικολαϊδης δεν παρέλειψε να εξάρει την επιτυχία της εκδήλωσης κοπής βασιλόπιτας, αλλά και να μας δώσει μια γεύση από τις προετοιμασίες για τον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντιακής Νεολαίας Ν. Ροδόπης στις 4 Μάρτη, το Σάββατο πριν την Αποκριά, στο ΒΡΑΧΟ Νο2: «Η ποντιακή νεολαία υπόσχεται μια αξέχαστη παραδοσιακή βραδιά με πολύ κέφι, ζωντάνια και πολλές εκπλήξεις. Την εκδήλωση θα λαμπρύνουν με τη συμμετοχή τους αξιόλογοι τραγουδιστές και οργανοπαίχτες όπως οι Γιάννης Κουρτίδης, Πόλιος Παπαγιαννίδης, Αλεξάνδρα Ξενοδοχίδου, Βίκυ Αυγητίδου στο τραγούδι, Γιάννης Αραματανίδης στη φλογέρα και στο τουλούμ, Κώστας Τσαβδαρίδης, Κώστας Σαπρανίδης, Λευτέρης Ξενιτιάδης κι εγώ στη λύρα, Πόλιος Παπαγιαννίδης και Ηρακλής Κατικαρίδης στο ζουρνά, Μίλτος Αποστολίδης, Νίκος Παπαδόπουλος, Χριστόφορος Μελικίδης, Θανάσης Ελευθεριάδης, Γιώργος Χαραλαμπίδης στο νταούλι, Ηρακλής Κατικαρίδης στο ποντιακό κλαρίνο και Κώστας Σαββίδης στο αρμόνιο».

Ο πρόεδρος κ. Νικολαϊδης υπενθύμισε ακόμη ότι το 50σέλιδο λεύκωμα «Ο Πολιτισμός των Ρωμιών της Μαύρης Θάλασσας» που εξέδωσε πρόσφατα ο Σύλλογος για την ιστορία και την πορεία των Ποντίων που κατοικούν σε οικισμούς της Ροδόπης και με στοιχεία σχετικά με τη λαογραφία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθεύονται μετά από επικοινωνία με τα τηλ.: 6977980957, 6944797214, 6972074832.

Α.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.