Νεος τροπος εκδοσης εισιτηριων απο το ΚΤΕΛ
Τέθηκε σε εφαρμογή πριν από 4 μήνες περίπου ο νέος τρόπος έκδοσης εισιτηρίων από τα ΚΤΕΛ της χώρας, μέσα από τις δράσεις του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών που αποσκοπούν σε εξωραϊσμό των ΚΤΕΛ.
Επίσης, στα πλαίσια της καλύτερης ενημέρωσης του επιβατικού κοινού σχετικά με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, θα δρομολογηθεί κι άλλη δράση που αφορά στην τοποθέτηση πινακίδων στις στάσεις λεωφορείων για την ενημέρωση των επιβατών σχετικά με τα δρομολόγια.
Πρόκειται για ένα ασύρματο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ. «Υπάρχει ένα μηχάνημα, το οποίο χειρίζεται ο εισπράκτορας και ένας εκτυπωτής που βγάζει το εισιτήριο. Στο εισιτήριο αναγράφεται η ώρα έκδοσης και η τιμή του, αλλά και το Α.Φ.Μ. του εισπράκτορα», είπε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ροδόπης Γιάννης Σουσάμογλου για τον καινούριο τρόπο έκδοσης εισιτηρίων, τονίζοντας ότι «από το Υπουργείο μας δίνουν κάποια χρήματα για εξωραϊσμό των ΚΤΕΛ. Είναι κάποιες επιδοτήσεις μέσα από προγράμματα για μηχανοργάνωση και για έργα υποδομής».
Η προσπάθεια αυτή γίνεται με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού μέσα από την εφαρμογή του μηχανήματος που βοηθάει στην καταγραφή του συνόλου των εισιτηρίων, αλλά και στον αυτόματο έλεγχό τους. Όπως ενημέρωσε ο κ. Σουσάμογλου, «μέχρι τώρα έχουμε πάρει 45 μηχανήματα, ενώ θα πάρουμε και τα υπόλοιπα 25».
Πινακίδες για ενημέρωση επιβατικού κοινού
Μια από τις δράσεις που αποσκοπούν στην καλύτερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού αφορά την ενημέρωση γύρω από τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ με την τοποθέτηση πινακίδων στις στάσης των λεωφορείων. «Στο μέλλον το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων θα συνεργάζεται με άλλα μηχανήματα τύπου GPS που έχουν σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού σε ό, τι αφορά τα δρομολόγια των λεωφορείων. Συγκεκριμένα, κάποια στιγμή θα προσθέσουμε μηχανήματα, τα οποία θα συνεργάζονται με αυτό το μηχάνημα που διαθέτουν τόσο οι εισπράκτορες όσο και οι οδηγοί των λεωφορείων. Θα υπάρχουν φωτεινές πινακίδες σε κάθε στάση των λεωφορείων, οι οποίες θα ενημερώνουν τον επιβάτη για την άφιξη του λεωφορείου».
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
