Φως στο τουνελ
Ξεκίνησαν πριν από δέκα μέρες περίπου οι εργασίες που αφορούν στην κατασκευή των δρόμων στον οικισμό των παλιννοστούντων στην περιοχή της Εκτενεπόλ.
Μετά από την πορεία διαμαρτυρίας των παλιννοστούντων που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή τέλη Ιουνίου του 2005, φαίνεται ότι οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί δρομολογούνται προς την υλοποίησή τους.
Συγκεκριμένα, μετά από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των παλιννοστούντων για την κακή κατάσταση των δρόμων (αλλά και για άλλα προβλήματα!) ξεκίνησαν οι εργασίες οδοποιίας στον οικισμό στην περιοχή της Εκτενεπόλ, θετικό γεγονός για τους κατοίκους του οικισμού που ταλαιπωρήθηκαν αρκετά μέχρι σήμερα. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι στον ΠτΘ, «περιμέναμε πως και πως αυτή τη μέρα για να ξεκινήσουν οι εργασίες προκειμένου να γίνουν οι δρόμοι στον οικισμό. Επιτέλους, θα γλιτώσουμε τη σκόνη που μας ενοχλούσε μέρα-νύχτα. Ελπίζουμε ότι οι δρόμοι θα αποκατασταθούν εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει υποσχεθεί».
Όσον αφορά την ύδρευση και την αποχέτευση, οι παλιννοστούντες μπορούν να προσέρχονται στη ΔΕΥΑΚ και να κάνουν σύνδεση ύδρευσης και αποχέτευσης πληρώνοντας σ’ αυτήν μόνο το τέλος σύνδεσης ύψους 225 ευρώ, σύμφωνα με την προφορική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ότι θα υπάρξει εκ μέρους της χρηματοδοτική κάλυψη της ίδιας συμμετοχής στα έργα υποδομής της ΔΕΥΑΚ τους επόμενους μήνες από το πρόγραμμα «Θησέας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όσους έκαναν σύνδεση μέχρι τώρα θα επιστραφούν τα επιπλέον χρήματα, με την καταβολή της χρηματοδοτικής συμμετοχής από την Περιφέρεια.
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
