Επιστημονικη η παρουσια των μαθητων
Με πολλές διακρίσεις ολοκληρώθηκαν οι Περιφερειακοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες Μουσικής που φιλοξένησε στις 11-12 Απριλίου στο διδακτήριό του το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Περίπου 160 μαθητές διαγωνίστηκαν στους καλλιτεχνικούς αγώνες σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η αγάπη προς τη μουσική, το πάθος, το μεράκι έπαιξαν δικό τους ρόλο στην απόδοση των διαγωνιζόμενων μαθητών, οι οποίοι έλαβαν τα βραβεία τους κατά την ειδική τελετή βράβευσης που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο διδακτήριο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Ο νομάρχης Ροδόπης κ. Γιαννακίδης, ο περιφερειακός διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Παπαγεωργίου και ο διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Πανδρευμένος με μεγάλη χαρά έδωσαν τα βραβεία στους διακριθέντες μαθητές, οι οποίοι έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα από την πραγματική θέληση και πείσμα που είχαν για τη συμμετοχή τους αυτή στους καλλιτεχνικούς αγώνες.
Πολλές διακρίσεις πήραν τα παιδιά από κάθε περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που συμμετείχαν στους περιφερειακούς καλλιτεχνικούς αγώνες μουσικής. Οι κατηγορίες που διαγωνίστηκαν τα παιδιά ήταν:
1)Ευρωπαϊκή Μουσική (χορωδία, ορχήστρα, ατομικά όργανα)
2)Βυζαντινή Μουσική (εκκλησιαστικό μέλος, ατομικό, ψαλμός)
3)Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική (φωνητικά σύνολα με ή χωρίς συνοδεία οργάνων, οργανικά σύνολα-μαντολινάτα, ατομικό τραγούδι, ατομικά όργανα)
4)Ελληνικό Τραγούδι (σύνολα έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, σύνολα λαϊκού ρεμπέτικου και σμυρναίικου τραγουδιού, ατομικό τραγούδι, μπουζούκι ατομικό).
Ανάμεσα στους μαθητές που διαγωνίστηκαν ήταν και 18 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαρία Περπερίδου, καθηγήτρια στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.
Καλύτερες οι εντυπώσεις από το επίπεδο των διαγωνιζόμενων μαθητών
Τις καλύτερες εντυπώσεις από την άριστη συμμετοχή των μαθητών αλλά και την αισιοδοξία του για την διεξαγωγή των Αγώνων εξέφρασε ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής κ. Δημήτρης Λαζίδης.
«Για μας είναι πρωτόγνωρη αυτή η κατάσταση και έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις», είπε ο κ. Λαζίδης, ενώ δεν παρέλειψε να μεταφέρει και την ικανοποίηση τόσο της Οργανωτικής όσο και της Κριτικής Επιτροπής από το επίπεδο των μαθητών που συμμετείχαν. «Πιστεύω ότι κι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος. Θα ήθελα να μεταφέρω και εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής την ικανοποίηση των μελών της από το επίπεδο των μαθητών, που συμμετείχαν στους αγώνες», γεγονός που παρατηρείται εδώ και χρόνια και έχει να κάνει με την συνεχή βελτίωση του επιπέδου των μαθητών στη μουσική.
Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε και η συμμετοχή των μαθητών από τα σχολεία από απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειάς μας, μεταξύ των οποίων το Διδυμότειχο, η Ορεστιάδα, η Βύσσα, η Δράμα. «Μου έκανε εντύπωση ότι κατέβηκαν παιδιά από τη Βύσσα, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, τη Δράμα, από πολύ απομακρυσμένες περιοχές για να συμμετέχουν, που ήθελε πραγματικό πείσμα, πάθος και μεράκι για αυτό».
«Τα παιδιά με κατέπληξαν γιατί κάποτε οι προσπάθειες ήταν ημιτελείς, δεν υπήρχε το επίπεδο, ενώ τώρα ήταν πολύ ανεβασμένο και τα παιδιά είχαν μια πιο επιστημονική παρουσία. Τα αντικείμενά τους ήταν προσεγμένα και γίνεται κάποια δουλειά με στόχο τα παιδιά να εμφανίσουν ό, τι καλύτερο γίνεται σ’ αυτό τον διαγωνισμό», ανέφερε ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος. Τα παιδιά ελπίζουν και σε πανελλήνιες διακρίσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, μιας και θα κατεβούν στην Αθήνα με 17 αντικείμενα (για όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ) για να πάρουν μέρος στους πανελλήνιους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 10-13 Μαΐου.
«Ξεχώρισαν πολλά ταλέντα, τα οποία μας έχουν καταπλήξει. Διαβεβαιώνουμε γονείς και μαθητές ότι λειτουργήσαμε μέσα στα πλαίσια του κανονισμού αυστηρά για να αποφύγουμε οποιεσδήποτε ενστάσεις και με αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια, έχοντας τη συνείδησή μας ήσυχη, πράξαμε το καθήκον μας απέναντι σε κάθε παιδί. Τα βραβεία που δώσαμε είναι αξιοκρατικά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πάνω σ’ αυτό το θέμα».
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
